Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi
Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’nün katkılarıyla her ay oynatılan Karagöz gölge oyunu öğrenciler tarafından beğeni ile izlendi.

HACİVAT İLE KARAGÖZ’Ü TANIYORLAR

Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban;

“Gölge oyunu içerisinde büyük öneme sahip olan ve çocukluğumuzun vazgeçilmez eğlencesi olan Hacivat ve Karagöz’ün yeni nesil tarafından da tanınması gerektiğini düşünüyoruz. Bundan dolayıdır ki, bizlerde her ay düzenlediğimiz kültür sanat etkinliklerimizde sıklıkla gölge oyununa yer vermeye çalışıyoruz.

Günümüzde teknolojinin birçok imkânından faydalanarak, özellikle bilgisayar ortamında değişik oyunlar oynayan çocuklarımız, geçmiş dönemin en büyük eğlencesi olan Hacivat ile Karagöz’ü yakından tanıma fırsatı buluyorlar” dedi.

AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR

Sanata ve spora verdikleri önemden de bahseden Taban;

“Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizde yaptığımız etkinliklerde çocuklarımıza yönelik faaliyetler yapmayı özellikle önemsiyoruz. Çocuklarımızın gelişiminde sanatın ve sporun etkisi büyük. Belediyespor marifetiyle çocuklarımızı spor dallarına yönlendirirken, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimiz vasıtasıyla da çocuklarımızı sanata yönlendirecek çalışmalar yapıyoruz.

Atalarımızın çok güzel bir sözü var; “ağaç yaşken eğilir diyorlar” bizde bu düstur üzere çocuklarımız ve gençlerimizi önemsiyoruz. Belki de geleceğimizin sporcularının sanatçılarının temelleri bu merkezlerimizde oluşuyor. Bu manada çocuk koromuz da çalışmalarına başladı. Yine 15 tatilde 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz için sanat atölyesi etkinliğimizi düzenledik.

Çocuklarımız bu etkinlikte kukla yapımı, pasta yapımı, keçe yapımı, resim ve ebru kurslarına kadar pek çok aktivitede yer alıyorlar. Geçtiğimiz hafta başlayan etkinliğimiz ikinci etabıyla bu haftada devam ediyor. Bu aktiviteler vasıtasıyla çocuklarımızın sosyal ve kültürel alanda gelişimine fayda sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.