Bursa'da kanser vakasının en çok görüldüğü ilçelerin başında gelen İnegöl'de tek Onkoloji Uzmanı olan Adem Deligönül'ün Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine atanacak olması ilçedeki kanser hastalarını mağdur ediyor.

Doktorun Bursa'ya gitmesinin ardından kanser hastaları, Kemoterapi için Bursa'ya gitmek zorunda kalacak. Yerlerinden kıpırdayacak halleri olmayan hastalar, tedavi için 75 kilometre yol gitmek durumunda kalması, hastaların ve yakınlarının tepkisine neden oldu.

YÜZLERCE KANSER HASTASI VAR

Aşırı Tuz tüketimine aman dikkat Aşırı Tuz tüketimine aman dikkat

7 aydır Pankreas kanseri tedavisi gören 62 yaşındaki Zeki Olüç, doktorun sevilen birisi olduğunu aktararak, "İnegöl'de 850'ye yakın kanser hastası var. 3 yıl tedavi göreceğim. Ama doktorum Bursa'ya gidiyor. Doktorumuzu tüm hastalar seviyor, bizlerle yakından ilgilenen biriydi. Yürüyecek halim yok ben Bursa'ya nasıl gideceğim? Bu bir aylık iki aylık iş değil ki. Her geliş gidişte maliyet. Sağlık Bakanımıza, sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; mağduriyetimizi giderin. İnegöl'deki kanser hastalarının durumu ne olacak."

"Öyle hasta var ki; tekerlekli sandalye ile gidiyor. Bu hasta oraya nasıl gidecek. Bursa'ya gitmemiz için taksi tutmamız gerekiyor. Git gel 300 lira. Bu parayı nasıl vereceğiz. 3 sene kemoterapi tedavisi görenler var. Bu tedavi devam edecek. Doktorun gitmesiyle tedavi gördüğümüz Devlet Hastanesi'ndeki kemoterapi ünitesi de kapatılmış olacak. Biz ne yapalım ölelim mi?" diyerek bu duruma tepki gösterdi.