Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen konferansa ilişkin bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Belediyesi olarak sağlık ve eğitime önem verdiklerinin altını çizdi.

ERKEN TEŞHİS HAYATİ ÖNEME SAHİP

Her yaşa yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını aktaran Şahin;

"Kosova Eğitim Kurumları işbirliği, Genel Cerrahi Uzmanı Can Başaran ve Radyoloji Uzmanı Nuray İpek'in anlatımıyla 'Kanser' konulu konferans ile ilçe halkımızın karşısındayız.

Bayramda kilo almamanın püf noktasını açıkladı Bayramda kilo almamanın püf noktasını açıkladı

Her hastalıkta olduğu gibi kanserde de erken teşhis hayati öneme sahiptir. Bu kapsamda erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak, kanserden korunma yollarının bilinerek halkımızın bilinçlendirilmesini sağlamak amacı ile konferansı düzenliyoruz" dedi.

KETEM GÜN SAYIYOR

Belediye olarak yaptıkları sağlık çalışmalarından söz eden Şahin şöyle devam etti;

"Belediye olarak bu konudaki hizmetlerimiz bununla da sınırlı değil. Toplum Sağlığı Merkezi ile imzaladığımız protokol neticesinde 2 yıldır ilçemizdeki bayanları ücretsiz kanser teşhisi için Kanser Erken Tanı Ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) götürüyoruz."

"Huzurevimizin hemen yanında yer alan ve 2007 yılında yapılan Huzurevi Ek Hizmet Binasını KETEM'e tahsis ediyoruz. Yakın zamanda burada hizmet verilmeye başlanacak."

Konuşmanın ardından konferansa geçilirken; Genel Cerrahi Uzmanı Can Başaran ve Radyoloji Uzmanı Nuray İpek, Kanserin erken teşhisinin önemine değinerek, erken teşhiste kanserin yenmenin mümkün olduğuna dikkat çekti.