15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine tepkiler dinmiyor. Meydanlarda on binlerce kişi Fethullahçı Terör Örgütüne lanet yağdırırken; Sivil Toplum Kuruluşları da demokrasi yürüyüşünü sürdürüyor. Cuma akşamı Kafkasspor Kulübü altyapısından, A takımına kadar tüm sporcuları, yönetim kurulu üyeleri ile Kafkas Kültür Derneği yönetimi, folklor ekiplerinin de yer aldığı Kafkas camiası darbeye hayır yürüyüşü gerçekleştirdi.


FETÖ HAİNLERİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ
Kafkas Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş ile birlikte yan yana yürüyen Kafkasspor Başkanı Varol Ecer, yaptığı açıklamada; "15 Temmuz'da yaşanan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini hedef alan darbe teşebbüsü; demokrasi, insan hakları ve özgürlük anlayışımızla kesinlikle bağdaşmayan bir kalkışma olarak siyasi tarihimizdeki yerini almıştır. Anayasal rejimimizi ortadan kaldırmayı amaçlayan, baskı ve şiddet yoluyla milli iradeyi hiçe sayabileceğini düşünen bu tip bir girişimin bir daha asla tekrar etmeyeceğine ve FETÖ başta olmak üzere ihanet çetelerinin emellerinin aksine demokrasimizin bu zor günlerden daha da güçlenerek çıkacağına yürekten inanıyoruz. Ülkemizi bir bilinmeze doğru sürüklemeyi amaçlayan bu girişim karşısında, aziz milletimiz demokrasiye ve özgürlüğe bağlılığını bir kez daha göstermiş, köklü bir devlet geleneğine sahip olan Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerleri bir kez daha galip gelmiştir" dedi.

SGK'nın SUT değişikliği Resmi Gazete'de SGK'nın SUT değişikliği Resmi Gazete'de


DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ
"Bu süreçte başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve TSK Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet görevlilerimize, kahraman güvenlik güçlerimize, cesaretle ülkesine ve demokrasiye sahip çıkan tüm yurttaşlarımıza, siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, yayınlarıyla darbe girişimcilerinin baskılarına boyun eğmeyen özgür Türk medyasına teşekkürlerimizi sunuyoruz" diyen Ecer; "Kafkasspor olarak ülkemizin değerlerine ve milletimizin geleceğine duyduğumuz bağlılıkla bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da aynı tutkuyla devletimizin ve milletimizin yanında olacağız. FETÖ başta olmak üzere ihanet çetelerinin karşısında dimdik duracağız" ifadelerini kullandı.


MEŞALELER DE YANDI
Ellerinde meşalelerle ve sloganlarla Kafkas Kültür Derneği önünde başlayan yürüyüş, İnegöl Belediyesi önünde sona erdi. Kafkas camiası daha sonra demokrasi nöbetinin tutulduğu alana geçti.