Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada
Üyelerinin sahip oldukları markaların korunmasına, geliştirilmesine ve markalaşma çalışmalarına destek vermek, istediklerini söyleyen İTSO Başkanı Metin Anıl, oda olarak İnegöl’den ulusal ve uluslararası düzeyde markaların çıkmasına katkıda bulunmak istediklerini belirterek,

“Bu amaçla 4 Eylül Perşembe odamızın Konferans Salonu’nda 13.30-17.30 saatleri arasında ücretsiz olarak markalaşma semineri düzenledik. Seminerimize odamızın bütün üyeleri katılabilirler” dedi.

Anıl, marka uzmanı Mustafa Dalkıran tarafından verilecek seminerde, marka ve markalaşma stratejileri, rekabetçi bir piyasada markalaşma, markanın korunması ve etkin kullanımı konuları anlatılacağını söyledi.

MARKALAŞMA ÖNEMLİ
Markalaşmanın, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülke firmalarının dünya pazarlarında yer sahibi olma ve ticaret hacmini arttırma bakımından çok önemli bir unsur haline geldiğini de söyleyen İTSO Başkanı Metin Anıl, pek çok firmanın markalaşmak için yüksek reklam giderlerini göze aldığını ve piyasada adlarını markalaştırmaya için girişimlerde bulunduğunu belirtti.

Yurtiçinde ya da yurtdışında marka olabilmiş, ürünü tanınmış ve güvenilir bir marka haline getirebilen firmaların, kendilerinden kat kat fazla üretim hacmi ve istihdamı olan ama markalaşmamış firmalardan çok daha yüksek kar marjları elde ettiğini hatırlatan Anıl,

“Bu firmalar sadece markaları üzerinden büyük bir artı değer oluşturuyorlar. İTSO olarak üyelerimizin kalite ve güvenilirlik konularında kendini ispatlamış markalar olmasının önünü açmak amacıyla bu semineri düzenledik. Tüm üyelerimizi seminerimize bekliyoruz” dedi.