Emeklilere Sevindirici Haberler: İndirimler, Kampanyalar ve Daha Fazlası Emeklilere Sevindirici Haberler: İndirimler, Kampanyalar ve Daha Fazlası

İTSO Başkan Yardımcısı Ömer Semiz, kamuoyunda geçmiş dönemlere ait aidat borcu olan üyeleri uyardı. Semiz, kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak bilinen, 6552 Sayılı İş Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ve bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanunun geçici 18. Maddesi uyarınca kamu borçlarının yeniden yapılandırılacağını söyledi.

TAKSİT VEYA İNDİRİM KOLAYLIĞI
Yasanın 11 Eylül 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini vurgulayan Ömer Semiz,

“Geçmiş dönem aidat borcu olan üyelerimiz, 8 taksit veya peşin ödemede yüzde 10 oranında indirimden faydalanmak için, en geç 01 Aralık 2014 tarihi mesai sonuna kadar Odamıza dilekçe ile müracaat etmeliler. Aksi halde yasanın sağladığı avantajlardan yararlanamazlar” dedi. Semiz, uygulama kapsamındaki nakit ödemelerin kredi kartı ile de yapılabildiğini ancak nakit ödemelerde kredi kartına taksitlendirme yapılamadığını da belirtti.

2014 İKİNCİ TAKSİDİ UYGULAMA DIŞI
Ömer Semiz, yapılandırmanın sadece yasanın çıktığı dönemden önceki borçları kapsadığını hatırlattı. 2014 yılı Ekim ayında ödenmesi gereken oda aidatların ikinci taksitinin ödeme zamanının yasanın yürürlüğe girdiği zamandan sonraya denk geldiğini belirten Semiz, “Dolayısıyla çıkan yasa, 2014 yılı aidatlarının ikinci taksitini kapsamaktadır” uyarısında bulundu.