CHP Genel Yardımcısı Karabat'tan Konut Piyasası Eleştirisi: Yüksek Faizler Ev Sahibi Olmayı İmkansız Kılıyor CHP Genel Yardımcısı Karabat'tan Konut Piyasası Eleştirisi: Yüksek Faizler Ev Sahibi Olmayı İmkansız Kılıyor

VERGİ-SGK DEVLETTEN
Toplantıda işverenlere devletin teşvikleri de aktarıldı. Buna göre işverenlerin çalışanlarına ilave olarak aldıkları işçilerin vergi ve SGK primleri için bütün giderler devlet tarafından karşılanacak.
773 TL DESTEK
Asgari ücret üzerinden hesaplanan bu ödemelerde işveren asgari ücretli için yapmış olduğu bin 404 lira haricinde herhangi bir ödeme yapmayacak. Devlet 773 liraya tekabül eden vergi kesintisi ve SGK primlerini işverenler adına yatıracak
İNEGÖL İSTİHDAM ŞURASI
İnegöl İstihdam Seferberliği - İnegöl İstihdam Şurası, İTSO Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İTSO Başkanı Metin Anıl, İŞKUR İl Müdürü F. Eren Türkmen, SGK İl Müdürü Erhan Karaca ile iş adamları katıldı.
+1 İSTİHDAM PROJESİ
Toplantıda konuşan Kaymakam Ali Akça; "Türkiye'nin tarihi öyle ya da böyle mücadeleler tarihi. Bulunduğumuz coğrafya çevresinde yer alan ülkelerin hep burayla alakalı sıkıntılarının yaşandığı bir bölge. İnsanlarımıza, öğrencilerimize tarih bilincinin ne kadar önemli olduğunu hep belirtirim. Şubat'ın başında Ankara'ya gittik. TOBB'un salonunda Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında bir istihdam şurası gerçekleştirildi. Sayın Başbakanımız, ekonomi ile alakalı bakanlarımız, Türkiye'nin üreten tarafını temsil eden başkanlar ve üreticiler vardı. Türkiye'deki işsizlik rakamları nasıl aşağı çekilebilir, istihdam rakamları nasıl üst seviyelere çıkarılabilir konusu görüşüldü. Bunlar konuşuldu biz de o konuşmalara şahit olduk. TOBB Başkanı Rifat Bey önemli mesajlar verdi. Rifat Bey, iç tüketimin artırılmasından bahsetti. Yine Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde 15 Temmuz hain kalkışmasının nasıl gelindiğini anlattı. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının yaptığı haksız değerlendirmelerden bahsetti. Nefes kredisini anlattı ve TOBB olarak +1 istihdam projesinden bahsetti. Her işveren istihdama +1 katkıda bulunursa işsizlik rakamlarının daha da aşağıya inebileceğini bahsetti"
ÇOK CİDDİ TEŞVİKLER VAR
"Hepimiz biliyoruz ki aziz Türk milleti ile savaşan FETÖ ile PKK ile DAEŞ ile yani her türlü grup ile savaşmak mecburiyetindeyiz. Bu aziz millet aleyhine çok büyük mücadeleler yürütülüyor. Onlar mücadelelerini yürütürse biz de karşı mücadele yürütmek mecburiyetindeyiz. Sayın Başbakanımız önemli bir konuşma yaptı. TOBB'un yaklaşık 1,5 milyon civarında üyesinin olduğunu, her bir üyenin +2 istihdam sağlarsa işsizlik rakamının 3 milyon kişi azalacağını, toplumsal barış önündeki engellerin böyle kaldırılacağından bahsetti. İşsizlik rakamları aşağı doğru indirilsin denirken bu kuru temenni olarak ifade edilmedi. İşverenlere yönelik olarak Şubat ayında yöneltilecek ilave istihdamlarda çok ciddi teşviklerin olduğu da belirtildi. SGK İl Müdürümüz ve İŞKUR İl Müdürümüz bu teşviklerle ilgili sunum yapacak. İşverenler sadece çıplak maaş ödeyecek. Onun haricindeki ilaveler, hakları devlet sizlere kullandıracak" diye konuştu.
FERAH GÜNLER YAKINDIR
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız önderliğinde başlayan bir konu. Konuyu net bir şekilde biliyoruz. Böyle bir fedakarlığa girerken beraberinde ne gibi imkanlar vardır, onları bilmek en doğal hakkımız. İnegöl Belediyesi olarak kadrolu işçiler haricinde taşeron istihdamı yapıyoruz. Özel sektörün kamuya göre çok daha verimli çalışmada duyarlı olduğunu, bu fedakarlığa kalkışırken bir şeylerin hesabında çok daha dikkatli olunması gerektiğini biliyorum. Zor günler geçiriyoruz. Bu günleri el birliği ile dayanışma içerisinde geçirmek lazım. Devletin sunduğu imkanlar var. Ferah günler yakındır. Bu istihdam seferberliğine nasıl destek verebiliriz için bir aradayız. İnşallah İnegöl adına gerekli katkı, destek sağlanır. Şehrin ve ülkenin huzuru için herkesin ekmeğini kazanması mecburidir. Buna destek veren herkesten Allah razı olsun"
2016 YILI OLUMSUZ GEÇTİ
İTSO Başkanı Metin Anıl da yaptığı konuşmada; "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeliğinde başlatılan istihdam seferberliğinin detaylarını görüşme, daha iyi bilgilenme adına toplandık. Hepinizin bildiği, yaşadığı gibi 2016 yılı iş dünyası adına çok olumlu geçmedi. Bunun sebepleri var. En önemli sebebi Rus uçağının düşürülmesiyle başladı, sonra Güneydoğu Anadolu'da hendek olaylarının bastırılması adına hükümetin yoğun çabası oldu, Türkiye'nin muhtelif bölgelerinde bombalar patlatıldı, ordumuz Suriye'ye girdi ve 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi yaşandı. Bu 1 yıl içinde oldu. Eğer bu hadiseler 1 yıl içinde bir başka ülkede olsaydı durumu çok zor olurdu. Ülkemiz hala koşan, hedeflerine ulaşmak için çalışan bir toplumla yoluna devam ediyor. Sorunlarımız vardı, bugün de var gelecekte de olacak ama bunları el ele aşacağız. Bu da öyle bir çalışma. Bu çalışmayı başlatanlara çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın emriyle yola çıktık. İşçi sayımızı artırmamız, çalışan sayımızı artırmamız lazım. İşsizlik yüzde 12'lerde, bunu 8-9'lara çekmemiz, elimizi taşın altına koymamız lazım. Hükümetimiz bize bu yönde destek veriyor. Bu desteklerle bize işsizlik oranını düşürün diyor. Bu konuyla alakalı detaylı bilgileneceğiz, işçi sayımızı artırarak istihdam sorununu en aza indirmiş duruma geleceğiz. Toplantının İnegöl iş dünyasına hayırlar getirmesini temenni ediyor, iyi sonuçlarla tecelli edeceğine inanıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından SGK İl Müdürü Erhan Karaca ve İŞKUR İl Müdürü F. Eren Türkmen, istihdam teşvikleri ile ilgili bilgiler verdi.