Haberi Yazım Seçim ziyaretlerini sürdüren AK Parti, gündüz ilçe merkezinde akşamları da köylerde geziyor.

ÖĞLE YEMEĞİNDE FABRİKA ZİYARETİ

Dün Yeni Sanayi'de esnafı ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş: "Yoğun bir şekilde seçim gezilerimize devam ediyoruz. Bizim çalışmalarımız diğer siyasi partiler kadar kolay geçmiyor. 10 yıldır görevdeyiz, tanıdığımız ağabeyler ve arkadaşlar ile bir şekilde hasbıhal ediyoruz. Herhangi bir problemi olan varsa söylüyor onu not alıp ilgilenmeye çalışıyoruz. Özellikle her öğle yemeğinde bir fabrikada çalışanlar ile buluşuyoruz. Akabinde de esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Bugün de eski hayvan pazarı diye tabir ettiğimiz kentsel dönüşüme konu olan alan ile alakalı geziyoruz."

Ümit Özdağ Bursa'dan sığınmacı sorununa dikkati çekti Ümit Özdağ Bursa'dan sığınmacı sorununa dikkati çekti

SANAYİDE KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VAR

" Bu geziler esnasında yerlerin yetmediğini söyleyenler var, kentsel dönüşümün akıbetinin ne olacağını soranlar var. Ama şu bir vaka, dünkü metal işleri sitesi gezisinde de bugünkü sanayi ziyaretinde de ortaya çıktı ki küçük ölçekli esnafların mevcut yerleri çok rantabl kullanamamasından kaynaklanan daha küçük ölçekli sanayi sitelerine ihtiyaçları var. Bunun da OSB gibi ciddi tartışılması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Bura ile alakalı kentsel dönüşüm bana göre olmazsa olmazdır. Bu binalar artık ekonomik ömrünü bitirmiş. Ama takdir edersiniz ki eğer buraların bir aktivitesi varsa otomatikman yerine daha kullanışlı, daha rantabl istifade edilecek alanları koymak gerekir" dedi.

YASA ELİMİZİ GÜÇLENDİRDİ

Kentsel dönüşüm konusunda ne tür bir çalışma yapılacağı şeklindeki soruyu da yanıtlayan Aktaş: "Yeni yasa ile elimiz daha da güçlendi. Bizzat burada olan insanlara daha iyilerini yeni ve farklı alanları ortaya koyduğunuzda o da olabilir. Veyahut kendi yerinde yapacağınız çalışma ile alakalı buradan bir alan vermek olabilir. Önlerine natif koyacağız. Yeni yasa ile beraber artık kira desteği ve benzeri şeyler de var. Buranın kentsel dönüşümü bizim ilk maddelerimizden bir tanesi" diye konuştu.

BAŞBAKANIMA HAKARET EDİYORLAR

Muhalefetin seçimi yerel seçim olarak değerlendirilmesi gerektiği şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine Aktaş, şu yanıtı verdi: ""Bütün partilerin genel başkanları konuşuyor. Ben Kılıçdaroğlu'nun ağzından da Bahçeli'nin ağzından da belediyenin B'si ile alakalı bir şey duymadım şu ana kadar. Hepsi genel siyaseti konuşuyor. Hepsi bu manada bir belediye projesi konuşmaktan ziyade Başbakanımız ile alakalı ağza alınmayacak hakaretler yapıyorlar. Farklı farklı yakıştırmalar yapıyorlar. Hatta Başbakan demeyi, Sayın demeyi bile yasakladılar. Kendi genel başkanına bakacak. Hiçbir dönemde bir başbakana böyle hakaret görülmemiştir. Hangi siyasi görüşten olursa olsun ben her gittiğim yerde rahmetli Ecevit diyorum, rahmetli Özal diyorum, hepsinin ismini böyle anıyorum ama görüyorum ki beni eleştiren CHP İlçe Başkanı, benim başbakanım ile alakalı başçalan veya benzeri yakıştırmalarla isnatlarda bulunuyor."

4 TANE OY KULLANACAĞIZ

" Kamuoyu bunların hepsini biliyor ve değerlendiriyor. Yani benimle mi mücadele edecek başka bir şeyle mi mücadele edecek. Bu bir yerel seçim. Nihayetinde insanlar 4 tane oy kullanacaklar. Bir muhtarlık, bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı için, bir İlçe Belediye Başkan adayı için beraberinde bir de İlçe Belediye Meclisi için 4 tane oy kullanacaklar. Acaba anket yaptırdılar da sıkıntıları var da konuyu ondan mı ayrı boyutlara çekiyorlar onu çok merak ediyorum. Farkında değillerse ben kendilerine hatırlatayım AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi'nin hem meclis üyesi adayları hem de belediye başkan adayları yarışacak bu seçimde. Herkes de sandığa bu bilinçle gidiyor. Allah herkese böyle bir genel başkan nasip etsin. Biraz kıskançlık var gibi geliyor. Genel başkanımızı kıskanıyorlar sanki"

BİZİM DÜRÜSTLÜĞÜMÜZE OY VERİYOR

CHP'nin 'Huzur Mahallesi'ndeki kaçaklar ile alakalı eğer İnegölspor'a yardım edilirse buna göz yumulduğu' şeklindeki iddialar üzerine Başkan Aktaş: "Bir tane ispatlasın görevi bırakacağım. Alinur Aktaş, bu şehirde İnegölspor ve benzeri konuları birbirine karıştırmayan bir adamdır. Ben her gittiğim yerde ekmek fabrikasının hikayesini anlatıyorum, 7 bin ekmek alınıyor diyorum. İnegölspor ekmeğini parayla alıyor. İnegölspor'da 50-55 kişi her gün yemek yiyor ve ekmeğini parayla alıyor. Ben diyemez miyim İnegölspor'un ekmeği de buradan gitsin diye. Biz sapla samanı karıştırmayacak kadar işi bilen adamlar. Bu millet bize her seçimde artan destekle oy veriyorsa karakaşımıza kara gözümüze vermiyor. Muhakkak suretle beklentisine umuduna veriyor ama beraberinde de bizim dürüstlüğümüze ve kararlılığımıza veriyor. Seçim zamanı şimdi çok şeyler konuşulacak. 25-26 gün var daha neler duyacağız çok merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

FİDAN'A CEVAP

Aktaş, Fikret Fidan'ın yardım alanlara 'AK Parti kazanmazsa yardımlarınız kesilir' dendiği şeklindeki açıklamalarına da tepki göstererek: "Ben kulaktan dolma bilgilerle sorulan sorulara çok cevap vermiyorum. Eğer kendi ağzından dinlediysem onun cevabını veririm. Daha önce pazarcılar ile alakalı söylentilerine verdim cevabı, 2 gün sonra özür diledi kendisi. Yanlış anlaşılmaktan çekinirim, kendisi sevdiğim bir kardeşimdir dedi. Belediye'nin Umuteli Sosyal Yardım Merkezi diye bir merkezi var. Benim bir meclis üyem de benim bir teşkilat mensubum da veya yoldaki bir vatandaş da çevirip dese ki, 'şu yardımlık bir aile' her şey kayıt altında yapılır. Ayni ve nakti alınan yardımların, belediyeden yapılanların hepsi kayıt altındadır. Hayatlarında bu kadar garantili yardım yapılmış bir sistemi gösterebilirler mi" Her şey kayıt altındadır."

HERŞEY KAYIT ALTINDA

" Bir de sadece yardım yapan belediye değil ki. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma'dan da ayni ve nakti yardımlar yapılıyor. Bunu ben kendi cebimden vermiyorum, bunu belediye veriyor. Belediye ve hayırseverler veriyor, devletimiz veriyor. Devletimiz tasarrufunu yapıyor, bu konudaki artısını ortaya koyuyor ki bunları da dağıtma imkanına sahip oluyoruz. Biz kendimiz kişisel olarak hayır yapmak istiyorsak zaten onları yapıyoruz o ayrı konu ama bugün bunlar bizim kendi kişisel tasarruflarımız değil, milletin parasını millete dağıtıyoruz. Her şey kayıt altında. Bedava konuşmayacak, gelecek bana soracak" şeklinde konuştu.

.