Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var
Bursa İHH yönetimi Suriye’ye adeta çıkarma yaptı. İHH genel merkezince Reyhanlı, Kilis ve Urfa’da yardım çalışmalarını yerinde inceleyen Bursa İHH ekibi, Suriye Türkmen bölgesine geçerek, kısa bir süre önce Bursa’dan gönderilen 4 TIR yardım malzemesinin dağıtımında bizzat görev aldı.

ESED ZULMÜNÜN GELDİĞİ NOKTA

Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan’ın önderliğinde Suriye’ye giden 14 kişilik heyet önemli temaslarda bulundu. Bursa İHH yönetimi, toplanan kış yardımlarını da bizzat ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Kaptan,

“4’üncü yılını dolduran Esed zulmünün bugün geldiği noktayı görmek ve kısa bir süre önce göndermiş olduğumuz 4 TIR’lık yardımların dağıtımını koordine etmek için 14 kişiden oluşan kalabalık bir ekiple Suriye’ye gittik. Suriye yolculuğumuzun ilk durağında İHH genel merkezinin Reyhalı’da bulunan lojistik merkezini ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulunduk.

Daha sonra sınırın diğer tarafına geçerek Suriye Türkmen bölgesindeki yardım dağıtımlarına bizzat katıldık. Bursalı hayırsever vatandaşlarımızın yapmış oldukları bağışları ve hayırları birinci elden ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

İNİYAK, AFET EĞİTİMİ VERECEK

“Sınırın diğer tarafında yapılan yardım çalışmalarının ardından derneğimize verilen adak kurbanları keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttık” diyen Kaptan,

“Ayrıca Suriye’de kurulan, Bursa ve İnegöl’den de görevlilerin eğitim vereceği Acil Yardım Eğitim ve Lojistik Merkezi’ni de ziyaret ettik. Daha sonra Kilis’e geçerek, yetim konteynır kenti ile yeni açılan 1000 konteynırlık kampta incelemelerde bulunduk.

Bursa İHH ekibi olarak dönüş yolunda Urfa’ya geçerek, Kobani olaylarının ardından gelen 400 bin mülteci ile ilgili yapılan çalışmaları inceledik” dedi.

500 BİN ÇOCUK YETİM

Suriye’de yaşanan insanlık dramının ardından 500 bin çocuğun yetim kaldığına dikkat çeken Kaptan,

“Bu yetimlerin eğitim ve barınma meselesine çare bulmak üzere alınan 30 dönümlük arazide yapılacak olan kampusun bir bölümünün yapımını da Bursa İHH kadın birimimiz üstlendi.

Eğitim kampusunun yapılacağı bu alanı da ziyaret ederek inceleme yapma fırsatı bulduk. Bahse konu projenin startı kısa bir süre önce verilirken, çalışmanın biran önce tamamlanarak hayata geçirilmesi adına yoğun gayret sarf etmekteyiz” diye konuştu.

“SOBA, BATTANİYE VE YATAK ACİL İHTİYAÇ”

Yaklaşık 3 gün süren Suriye ziyaretinin kendileri adına çok verimli geçtiğini ifade eden Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan,

“Açıkçası şu anda bölgede manzara çok vahim. Başta çocuklar olmak üzere çok zor durumdalar. Kış kapıda. Havalar her geçen gün soğuyor. İnsanların acil olarak soba, yatak, battaniye ve gıda malzemelerine ihtiyaçları var. Bunun yanı sıra öğrencilerin eğitim malzemelerine de ihtiyacı var.

Bugüne kadar 139 TIR göndermiş olduğumuz yardımlarımızı daha da arttırmanın derdindeyiz. İnşallah en kısa sürede yeni yardım TIR’larını bölgeye göndererek, yaralarına merhem olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.