Koruyucu ailelerin çocuk sayısı 10 bini geçti Koruyucu ailelerin çocuk sayısı 10 bini geçti
Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir ile birlikte Belediye binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, yapılacak olan çalışmaları Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte sürdüreceklerini belirterek, “İnegöl Belediyemizin sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı önemli projelerden biri olan İNESMEK kurslarını 2011 yılında hayata geçirmiştik. Bu sene 4. yılımız olacak. Bu sene Milli Eğitimle yaptığımız protokol gereği, Halk Eğitim Müdürlüğümüzle beraber çalışmamızın, daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyoruz.


İNESMEK, hemşerilerimize sanatsal, mesleki ve sosyal alanda beceri kazandırmak ve vatandaşlarımızın bu yöndeki gelişimlerini sağlamak maksadıyla eğitim yolculuğuna başlamıştır. Bunların yanında, unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlarımızı yaşatmak, bireylerin sosyalleşmesine eğitim yoluyla katkıda bulunmak gibi gayeleri de vardır. Gerçekleştirdiğimiz pek çok uygulamamızda olduğu gibi bugün artık İNESMEK ilgi gören, yakından takip edilen bir kurum haline geldi.


Belediyemizin bir eğitim ve kültür hizmeti olan İNESMEK, kültür ve sanat eğitimi konusunda da sosyal belediyecilik misyonumuzu yerine getirmeye yardımcı bir kurumumuz. İNESMEK 3 yıldır ücretsiz olarak sunduğu meslek eğitimlerinin yanı sıra sanat eğitimleri ile de önemli bir boşluğu doldurmakta. Bilindiği üzere 2014–2015 eğitim öğretim yılı 15 Eylül itibari ile başlıyor. Bu vesile ile tüm öğrenci ve öğretmenlerimize yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.


SON KAYIT TARİHİ 30 EYLÜL
Taban, İNESMEK 2014-2015 eğitim öğretim dönemi kayıtlarını 01 Eylül itibari ile almaya başladıklarını belirterek,


“Kayıtlarımız 01-30 Eylül tarihleri arasında devam edecek olup, 1 Ekim tarihinden itibaren derslerimiz başlayacak. Bu vesile ile kurslarımızda usta öğretici olarak görev almak isteyenlerin 01-11 Eylül tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezimize şahsen müracaat etmelerini buradan hatırlatıyoruz. İNESMEK kurslarında el sanatlarından bilişim teknolojisine, yabancı dil eğitimlerinden kişisel gelişimine, kişisel gelişimden sanat ve tasarım kurslarına kadar pek çok alanda eğitim verilmektedir.”diye konuştu.


42 BRANŞTA HİZMET VERİLECEK
Bu yıl 9 farklı kurs merkezinde 42 farklı branşta hizmet vereceklerini dile getiren Taban, şöyle konuştu.


“Kurs Merkezlerimiz ise şöyle, Nuri Doğrul Kurs Merkezi, Kültür Sarayı Kurs Merkezi, Gençlik Merkezi Kurs Merkezi, Alanyurt Kurs Merkezi, Huzur Mahallesi Kurs Merkezi, Akhisar Mahallesi Kurs Merkezi, TOKİ Kurs Merkezi, Mahmudiye Bilgi Kültür Evi, Merkez Bilgi Kültür Evidir (Kültür Sarayı Altı) Bunların yanı sıra Tahtaköprü, Kurşunlu, Yeniceköy, Cerrah Mahallerimizde de, müracaat halinde kurs merkezi açma durumumuz söz konusu olacaktır.”


“ Nuri Doğrul kurs merkezimizden kurslarımıza kayıtları kabul ediyoruz. Ayrıca kurs merkezlerimize gelemeyen vatandaşlarımız için web sitemiz üzerinden de online kayıt alıyoruz. İNESMEK için dizayn edilen web sitemiz olan adlı adresten vatandaşlarımız kurslarla alakalı istediği bilgiye ulaşabilecek ve kayıt yaptırabilecektir. Açmış olduğumuz kursların dışında vatandaşlarımızca talep edilen branşlarla alakalı da talepleri toplayacağız.”


“Kurslarımızdan bu güne kadar 7.500 kişi faydalandı. Amacımız bu yıl daha fazla İnegöllüye ulaşmak. Kurslarımıza ortaokulu bitiren tüm İnegöllü hemşerilerimiz ücretsiz olarak katılabilecek. Kurslarımızı başarı ile tamamlayan kursiyerler; Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanacaktır. Ben 2014–2015 eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum. Bu eğitimden faydalanmak isteyen tüm İnegöllüleri, kurs merkezlerimize ön kayıt yaptırmaya davet ediyorum.”


İNESMEK ÖN KAYIT BRANŞ LİSTESİ İSE ŞÖYLE OLUŞTU:
Bilgisayar Kullanımı, Bilgisayar Destekli Mobilya Tasarım(3D MAX), Bilgisayar Destekli Muhasebe Bilgisayar Destekli Proje Çizimi(autocad), Ofis Programları Kullanımı, Web Tasarımcısı,


İngilizce Seviye A1/A2, Arapça Seviye A, Rusça Seviye A1,


Dış Ticaret Uzmanlık Eğitimi, Diksiyon, İş ve Sosyal Hayatta İletişim, İletişim Yöntem ve Teknikleri,


İşaret Dili, Yönetici Asistanlığı, Hızlı Kılavye Kullanımı, Hasta Kabul İşlemleri, Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım, Fotoğraf Çekimi, Dijital Fotoğrafçılık, Resim(yağlı boya), Guaj Boya Resim, Hüsn-i Hat, Ebru, Tahrirci-Çini, Filografi, Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme ve Boyama Teknikleri,


Yaş Pasta Yapımı, Ev Yemekleri, Kadın Giysileri Dikimi (Düz dar etek- Kadın Pantalonu-Bluz-Elbise-Fantezi Elbise), Kadın Üst Giysileri Dikimi 1 (Düz Dar Etek Temel Etekler Model Uygulamalı Etek Spor Etek), Stilist Eğitimi, Dekoratif Ahşap Süsleme, Çeyiz Ürünleri Hazırlama, El Nakışları ( Pul ve Boncuk Dikişleri Kurdele İşi Dantel Anglez Elde Türk İşi),


Makinede Geleneksel Türk İşlemeleri, Salon Takımları Dikimi, Nevresim Takımları Dikimi, Pike Dikimi, Keçe Aksesuarları Yapımı, Kırkyama, Tel Kırma.