Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz? Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz?

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ensar Macit ve Çözüm Merkezi Sorumlusu Mehmet Kayar'ın da hazır bulunduğu basın açıklamasında Başkan Taban, "18 yaş ve üzeri herkesi bu gezi programımızda görmek istiyoruz. Lütfen kısa zamanlarını bizlere ayırsınlar. Tarihimizi vatandaşlarımıza en iyi şekilde anlatmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konuda heyecanlı olduğunu ifade eden Taban, "Neden çünkü göreve geldiğimiz günden bu yana tarih şuuru ve bilincinin ciddi manada eksiklik olduğunu düşünüyorum. Şehrimizin de bu mana da bir geçmişi var. Bir hikayesi var. Bunu da gelecek nesle aktarabilmek adına gençlerimizin ve tüm şehrimizdeki vatandaşlarımızın geçmişini öğrenmesini canı gönülden arzuluyoruz. İnanıyorum ki biz bunu başarabilirsek hayatımıza da farklı bakmaya başlayacağız. Gücümüzün saklı olduğu geçmişimizden bunu almalıyız." açıklamasında bulundu.

GEZİ PROGRAMININ İÇERİĞİ

İnegöl'ün Değerlerine Yolculuk gezi programının içeriği hakkında da bilgi veren Taban, "Bizim İnegöl'de bir Kasım Efendi türbemiz var. İshakpaşa Külliyemiz var. İnegöl'ün fatihi Turgutalpimiz var. Burada metfun olan bir büyüğümüzü, ecdadımızı yerine giderek, rehber eşliğinde anlatarak bu insanların neler yaşadığını, ne gibi eserler bıraktığını oralarda anlatalım istiyoruz. Osmanlı hanedanın ilk şehidi Baykocamız var. Samsa çavuş ve Sungurpaşamız var. Yine hemen İnegöl sınırlarımızın dibinde bir Geyikli baba olarak ifade ettiğimiz Babasultanımız var" diye konuştu.

01-07 Ekim tarihleri içerisinde başvuruların toplanacağını ifade eden Taban, " 18 yaş ve üzeri herkesi bu gezi programımızda görmek istiyoruz. Lütfen kısa zamanlarını bizlere ayırsınlar. Kendilerini otobüs eşliğinde rehberimizin nezaretinde kumanya da vermek kaydıyla gelsinler tarihimize onlara anlatalım."

SIRADA BURSA VAR

Tarih bilinci ve şuurunun önemine değinen Taban, "İnegöl'de Osmanlının kuruluşuna şahitlik etmiş bir şehir. Hemen yanı başımızda da Bursa'mız var. İnşallah Bursa'mızla ilgili de ileri de bir program ve çalışma yapmak istediğimizi şimdiden ifade etmek istiyorum. Sayı ne olursa olsun kendilerini alacağız, bu şehrimizi tanıtacağız. Değerlerimizi onlara anlatacağız. Onlarda ailesine, eşine dostuna yakınlarına İnegöl'e gelen misafirlerine bunları aktaracağını düşünüyorum. Bunun yanı sıra türbelerimizdeki eksiklikleri gidermek adına da bir mücadelemiz olacak" dedi.