Gaziantep Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Gaziantep İhracatçı Mobilyacılar Birliği Derneği Başkanı Pınar Tümüklü ve mobilyacılar, Başkan Aktaş'ı makamında ziyaret ederek, İnegöl'de mobilya sektörünün yaşadığı süreç hakkında bilgi aldılar.

MOBİLYA KENTİ OLUŞTURACAĞIZ

Ziyarette konuşan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç; "Öncelikle başkanımıza misafirperverliği için çok teşekkür ediyoruz. Bizler, İnegöl'de gerçekleşen Modef Fuarını gezmek, aynı zamanda başkanımızın ve mobilyacı esnafın tecrübelerinden faydalanmak amacıyla İnegöl'ü ziyarete geldik. İnegöl'ü örnek alarak kendi ilçemizde bir mobilya kenti oluşturma hedefimiz var. İnegöl mobilya sektöründe bizden çok çok önde, gerçekten doğru adımlar atarak ciddi yol kat etmiş bir ilçemiz. Bizde buradan hareketle Gaziantep İhracatçı Mobilyacılar Birliği Derneği (GİMOB) ve Oğuzeli Mobilyacılar Kooperatifi işbirliğiyle hem Gaziantep'e hem de Oğuzeli ilçemize vizyon katacağını düşündüğümüz bir projeye başladık. Bu projenin aynı zamanda ilçemizdeki istihdamı arttıracağını ve ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacağına inanıyoruz. İnegöl'den alacağımız tecrübe paylaşımlarıyla ilçemizi bir mobilya şehrine dönüştürmek istiyoruz. Bu konuda hem Belediye Başkanımız Alinur Bey'in hem de İnegöllü Mobilyacı esnafımızın desteklerini bekliyoruz. Gösterecekleri mihmandarlık için şimdiden başkanımıza ve mobilyacı esnafımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz."

BİR ASIRLIK TECRÜBEMİZ VAR

Öncelikle Mobilyanın başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İnegöl'ümüze teşrif eden çok değerli Oğuzeli Belediye Başkanımız Mehmet Sait Kılıç Beyefendiye, Gaziantep İhracatçı Mobilyacılar Birliği Derneği (GİMOB) Başkanı Pınar Tümüklü ve mobilyacı kardeşlerimize hoş geldiniz demek istiyorum. Tabi kendileri ağaç işçiliği ve mobilya konusunda yeni bir açılım yapmak istiyorlar. Ve bu sebeple bugün bizleri ziyaret etmek istediler. İnegöl'ün bu konuda sahip olduğu tecrübelerden faydalanmak istiyorlar. Bizlerde dilimizin döndüğünce şehrimizin sahip olduğu değerleri, ağaç işçiliği ve mobilyada kadim bir şehir olan İnegöl'ün bugünlere gelene kadar geçirdiği evreleri özellikle Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Mobilya AVM ve Mobilya Müzemizi misafirlerimize anlatmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Duyurdu:Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal edildi Bakan Duyurdu:Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal edildi

İNEGÖL'ÜN TÜRKİYE VE DÜNYAYA AÇILAN PENCERESİ

Başkan Aktaş, "Şunu da ifade etmek isterim ki Mobilyamız; onlarca bayisi, binlerce çalışanıyla İnegöl'ün en temel lokomotif sektörü olduğu kadar, onlarca farklı ülkedeki yüzlerce satış noktası ve bugün 345 milyon dolarları aşan mobilya ihracatıyla, İnegöl'ün aynı zamanda Türkiye'ye ve dünyaya açılan penceresi. Görüyoruz ki İnegöl artık örnek alan değil, örnek olan bir şehir konumuna geldi. Bugün de bu noktada Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinden değerli misafirlerimizi ağırlıyoruz. Oğuzeli, Gaziantep şehrimizin şirin ilçesi. Gaziantep'in sahip olduğu ekonomik göstergelerden bu şirin ilçemiz de istifade etmek istiyor. Bu açıdan yeni bir açılım yaparak şehrin ufkunu genişletmeye ve ekonomik kazancın artması yolunda adımlar atmak istiyorlar. Bu konuda da bizleri örnek almaları çok sevindirici. Temenni ediyorum ki çıktıkları bu yolda muvaffak olacaklar. Özellikle Oğuzeli Belediye Başkanımız Mehmet Sait Kılıç Beyefendinin destekleri, Gaziantep İhracatçı Mobilyacılar Birliği Derneği (GİMOB) Başkanı Pınar Tümüklü Hanımefendinin katkıları ve mobilyacı kardeşlerimizin birlik ve beraberliği ile hem Gaziantep adına hem de ülkemiz adına çok güzel bir kazanım ortaya çıkacağına yürekten inanıyorum."

Konuşmaların ardından ziyaretin anısına karşılıklı olarak çeşitli hediyeler takdim edildi.