Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesinde görev yaptığı sırada istifa eden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Özcan Çiftçi, doğduğu yer olan İnegöl'de klinik açtı.

Aynı zamanda İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı da olan Çiftçi, İnegöl'ün tanınmış eğitimcilerinden olan Şeref Çiftçi'nin oğlu. 2013 yılından bu yana Endokrinolog olarak hizmet veren Çiftçi, ilçede çalışan tek Endokrinoloji uzmanı olarak dikkat çekiyor.

İnegöl'ün ilk ve tek Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları muayenesi eski Devlet Hastanesi karşısında hizmete açıldı.

14 YIL EĞİTİM ALIYORLAR

Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ile protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılışta konuşan Dr. Özcan Çiftçi, açılışa katılanlara teşekkür ederek, "Son görev yerim Çorlu Devlet Hastanesiydi. Daha sonra ayrılarak İnegöl'de kendi kliniğimde görev yapacağım. Endokrinoloji, hormon eksiklikleri veya fazlalıkları sonucu ortaya çıkan rahatsızlıklarla ilgilenen bilim dalı. Endokrinologlar da ortaya çıkan bu hastalıkları tedavi etmekle yükümlü olan doktorlar. Bir doktorun Endokrinoloji uzmanı olabilmesi için 14 yıl eğitim görmesi gerekiyor. Bu noktaya gelmek kolay değil. 5 yıldır Endokrinoloji uzmanı olarak çalışıyorum. 2013 yılında Çorlu Devlet Hastanesi'ne atandığımda Türkiye'de ilk ve tek ilçede çalışan Endokrinoloji uzmanıydım. Şuanda ilçede çalışan halen Endokrinoloji uzmanıyım" dedi.

Sağlık Bakanı Açıkladı! Bundan Sonra... Sağlık Bakanı Açıkladı! Bundan Sonra...

Belediye Başkanı Alper Taban ise; "Burada inşallah güzel işlerin altında imza atacaksınız. Şehrimde açılan her yeni işletme için gurur duyuyorum. Sanki o işletmeyi ben açmışım gibi... Çünkü birileri hizmet alacak birileri de kazanç sağlayacak. Şehrimizde yeni yeni işletmelerin açılıyor olması bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. İşletmenin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası kurdele kesimiyle yeni kinliğin açılışı yapıldı.