CHP'nin acı günü CHP'nin acı günü

4 AY EĞİTİM ALACAKLAR
Ankara yolu üzerinde hayata geçirilecek olan İnegöl mobilya tasarım ve rekabet merkezi’ projesinin yeri dün incelendi. BEBKA destekli uygulanacak olan proje kapsamında Üniversitelerin 4 yıllık Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık bölümlerinden mezun veya bu alanlarda yüksek lisans yapmış kişiler İnegöl’de 4 ay boyunca mobilya üzerine eğitim alacak.

PROJEYE DESTEK BEKLENİYOR
Gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Projenin Komisyon Başkanlığını yapan MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl’ün mobilyanın fikir merkezi olduğunu söyledi.

BEBKA DESTEKLİ PROJE
Başkan Güleç, “İnegöl tasarıma önem veriyor. Ama bunu çok daha uluslar arası ölçeklerde yapmamız lazım. Bunun için İMOS çok güzel bir proje ile BEBKA’ya başvurdu. Bu projeyi çok beğendiler ve destek verme kararı aldılar. Bildiğimiz gibi BEBKA desteği sadece 1 yıla mahsus oluyor. Burada sürdürülebilir bir başarı elde edebilmemiz için şehrin bütün platformları tarafından desteklenmesi gerekir” dedi.

MOBİLYA TASARIMCISI YETİŞECEK
Tasarımın İnegöl’de yaygınlaştırması gerektiğini belirten Ahmet Güleç, “Üniversitelerin 4 yıllık Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık bölümlerinden mezun olan tasarımcıları İnegöl’de yetiştirip uzman mobilya tasarımcısı haline getirmek içi bir merkez önerdik. İlk yıl 10 kişilik bir kontenjan belirledik. 4 aylık bir eğitimin ardından bu arkadaşlarımızı İnegöl’de çalışmaları üzerine teşvik edeceğiz” diye konuştu.

MODA MERKEZİ MODELİ UYGULANACAK
Milano’nun tasarım yetiştirici tekniğinden örnek veren Güleç, “Milano’nun nüfusu 2 milyon, Bursa’nın nüfusu kadar. Ama her yıl dışarıdan gelen 100 bin fikir gücüne sahip tasarımcı, iç mimar, grafiker, modacı gelip İtalya’da uzmanlık eğitimi görüyor. Bunlar hem kendi ülkelerine gidip başarılı oluyorlar hem de Milano’yu uluslar arası bir moda merkezi, tasarım merkezi haline getiriyorlar. Bizim maksadımız da İnegöl’ün böyle bir pozisyona gelmesidir” ifadelerini kullandı.

BİNA YILBAŞINDAN ÖNCE HİZMETTE
Hazırlanan projeler üzerinden bina hakkında bilgiler aktaran Güleç, “binanın girişinde tasarımcılarımızın çalışacağı alan ve yönetim binası var. Arkasında toplantı odamız var. Daha sonra bir eğitim odası var. Eğitimleri sanayide mobilya atölyelerinde vereceğiz. Bir konferans salonumuz var. Türkiye’deki değişik üniversiteden hocalar getireceğiz ve Türkiye’deki bütün tasarımcıları aylık ya da 3 aylık buraya davet edip onlara da konferans vereceğiz. Burada amacımız şu; mobilya denince İnegöl, İnegöl Mobilyası denince tasarım, kalite ve bütün bunların somut hali burada teşekkül etsin istiyoruz” açıklamalarında bulundu.Güleç, hedeflerinin binayı 1 Kasım tarihine yetiştirmek olduğunu ancak yaşanabilecek gecikmelerle birlikte binanın açılışını yılbaşından önce gerçekleştireceklerini belirtti.

PROJE ARTIK İNEGÖL’ÜN PROJESİ
İnegöl’ün artık tasarım boyutu ile konuşulması gerektiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’de bir tasarım merkezi olduğunu, çok önemli tasarımcıların yetiştiğini, her firmanın kendine özgü tasarımlarının olduğunu ortaya koymamız gerekiyor. İMOS bununla alakalı bir proje hazırladı, BEBKA’ya sundu ve onay aldı. Bu artık İMOS’un değil İnegöl’ün projesidir. İnegöl’deki tüm kuruluşların bu işe sahip çıkması gerekiyor. MODEF olarak gerekli desteği vereceğiz.”

HER FİRMANIN ÖZGÜN TASARIMLARI OLACAK
“Burası tasarımlarda üretecek. O tasarımları arzu edenler buradan satın alacaklar. Firmalarımızın ciddi tasarım bedellerini dışarıda ödediğini biliyoruz. Burası artık İnegöl’ün bir ortak merkezi olmasını istiyoruz. Her firmamızın kendi özgün tasarımları ile fuarlarda boy göstermesini ve İnegöl mobilyasının böylece gelişmesini istiyoruz” diye konuştu.