Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel; Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Nureddin Nebati ile yaptığı görüşmede Bursa'nın ticari potansiyeline, mükellef sayısına ve Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde Bursa'da görev yapan memur sayısının yetersizliğine dikkat çekerek Bursa'da vatandaşların ve mükelleflerin işlerinin aksamaması adına yeni gelir uzman yardımcısı atanması talebinde bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Türkiye genelinde 650 gelir uzman yardımcısı alınacağını duyurdu. Bakan Nebati'nin 650 kişinin istihdam edileceğini açıklamasının ardından gelir uzman yardımcılığı başvuru sürecine ve sınavına dair detaylar açıklandı.

13 İLE 650 GELİR UZMAN YARDIMCISI ATANACAK

Başvuru duyurusunda adayların sınav sürecine ilişkin bilgilere yer verildi. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre İstanbul'a 100, Bursa, Tekirdağ ve Şanlıurfa'ya 70, Gaziantep'e 65, Konya'ya 60, Kocaeli'ye 55, Antalya'ya 50, Muğla'ya 35, İzmir'e 25, Mardin ve Samsun'a 20 ve Zongultak'a 10 olmak üzere toplam 650 gelir uzman yardımcısı alınacağı duyuruldu.

BURSA'YA ALINACAK 70 GELİR UZMAN YARDIMCISININ 15'İ İNEGÖL'E ATANACAK.

Bursa'nın ve İnegöl ülke ekonomisindeki potansiyel katkısına dikkat çeken Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel; "Türkiye ihracat rekorlarıyla her geçen gün artan vergi mükellefi sayısıyla hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyor. Bu yolda vergi mükelleflerinin işlerini hızlandıracak tüm adımları atmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda Bursa'mıza gerekli sayıda gelir uzman yardımcısı kazandırılması noktasında girişimlerimiz oldu. Bursa'mıza 70 kişilik Gelir Uzman Yardımcısı alımı yapacağımızın da müjdesini buradan vermek isterim. Yakın zamanda uzman yardımcısı personellerimiz sınav ve diğer süreçlerini tamamlayarak görevlerine başlayacaklar. Şimdiden Bursa'mıza, İnegöl'ümüze hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Devalüasyon Nedir? Devalüasyon Olursa Ne Olur? Devalüasyon Nedir? Devalüasyon Olursa Ne Olur?

Yeni arkadaşlarımızın katılımıyla, ülkemiz için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz diyen Milletvekili Gürel; "Gelir Uzman Yardımcısı Sınavı'na katılacak adaylarımıza şimdiden başarılar diliyor, bu vesile ile 70 yeni gelir uzman yardımcısının Bursa'mıza kazandırılması noktasında başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati'ye ve tüm emeği geçenlere azimli gayretlerinden ötürü canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.