Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2018 yılında 8'inci sınıfta öğrenim gören öğrencilerin katılacağı sınava ilişkin, 'Sınav Başvuru ve uygulama kılavuzu' ile sınavla öğrenci alan okul listeleri ve kontenjanlarını yayımladı.

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK OKULLAR

Sınavla öğrenci alacak okulların içerisinde İnegöl'den 6 okul bulunuyor.

Bu okullar ise;

Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi

Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı

Hacı Secim Yıldız 1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hacı Secim Yıldız 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi

İle İnegöl Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi

Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı

MÜRACATLAR BAŞLIYOR

Bu arada merkezi sınav, isteğe bağlı olacak ve sınava katılmak isteyenler, başvurularını yarından itibaren 18 Nisan'a kadar elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak.

Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri, Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecek.

SINAV 2 HAZİRAN'DA

Merkezi sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. 2 Haziran 2018'de yapılacak sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak ve çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

İki bölüm arasında verilen süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullarından ayrılamayacak.

22 MAYIS'TA SINAV BELGESİ ALINACAK

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 22 Mayıs 2018'den itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından renkli olarak alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek. Öğrenciler, en geç 09.00'da binada hazır bulunacak.

SONUÇLAR, 22 HAZİRAN'DA AÇIKLANACAK

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler, en geç saat 09.00'da, fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada hazır bulunacak.

Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak.

Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirmeye ilişkin iş ve işlemler, 2018 yılı Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacak. Sonuçlar, 22 Haziran'da açıklanacak