TAPİR İNEGÖL'E GETİRİLDİ

Güney ve Orta Amerika ile Güneydoğu Asya'nın cengel ve ormanlık bölgelerinde yaşayan hayvanlar arasında yer alan Tapir, Bursa Hayvanat Bahçesi'nde rahatsızlandı.

Rahatsızlanan Tapir, Hayvanat bahçesi ekipleri tarafından donanımlı hayvan hastanesi haline gelen İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezine getirildi. Yapılan tetkikler sonucunda ameliyata alınan hayvanın ilk tedavisi tamamlandı.

TEDAVİ OLACAK

İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi Veterineri Musa Subaşı nezaretinde tedavisine başlanılan doğa hayatı üyesi, ilk tedavinin ardından yaşam alanına götürüldü.

Subaşı yaptığı açıklamada;

"İnegöl hayvan bakımevimiz tıbbi teknolojik altyapısı sebebiyle Bursa'nın en donanımlı hastanesi oldu. Bu hastamız hayvanat bahçesinden getirildi. Biz elimizden geldiğince bütün canlılara yardımcı olmak ve onlara şifa veren bir el olabilmek için çalışıyoruz."

Sağlık Bakanı Açıkladı! Bundan Sonra... Sağlık Bakanı Açıkladı! Bundan Sonra...

"Bu anlamda çok yol aldığımızı ve çevremizden de sürekli olumlu geri dönüşler alıyoruz bu bizi sevindiriyor. Tapir'in karnında bir şişlik vardı. İlk tedavisini yaptık. Patoloji sonuçlarına göre tedavisine devam edeceğiz" dedi.

TAPİR'İN ÖZELLİKLERİ

Dış görünüşleriyle domuzları anımsatan tapirler, burunlarının küçük, hareket edebilir bir hortum biçiminde uzamış olması, kuyruklarının kısalığı ve derilerinin ipek gibi yumuşak tüylerle örtülü ve kaim oluşuyla nitelenirler. Bunlar, gündüz sık ağaçlıklı yerlerde saklanan, geceleri de besinlerini (bitkiler, meyveler) aramak ve yıkanmak için ortaya çıkan tatlı ve yumuşak başlı hayvanlardır.

Erkekler ve dişiler, ancak birkaç hafta süreyle bir arada yaşarlar; dişi (genellikle tek olan) yavrusunu 390 ile 395 gün süren bir gebelik döneminden sonra dünyaya getirir; yavruyu yalnız başına yetiştirir ve onu büyük bir cesaretle korumayı bilir. Tapir, normal zamanda bir çeşit homurtu, ama kızgınlık döneminde, tiz bir ıslık sesi çıkarır. Yaşam süresi otuz yıl kadardır.