6 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtulan İnegöl, kurtuluşun 96'ncı yılını büyük bir coşkuyla kutladı. İnegöl Belediyesi organizasyonuyla sabah gerçekleştirilen törenlerle başlayan kurtuluş coşkusu, akşam da kortej yürüyüşü ve farklı gösterilerle devam etti.

MEHTER VE KILIÇ KALKAN EŞLİĞİNDE KORTEJ

Kurtuluş kutlamaları kapsamında 6 Eylül Perşembe günü 19.00'da İnegöl Belediyesi önünden başlayıp Atatürk Anıtına kadar devam eden kortej yürüyüşü yapıldı. Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban ile siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı kortej, Tarihi İnegöl Mehteri ve Kılıç Kalkan ekipleri eşliğinde gerçekleştirildi.

Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası

KUTLAMALAR ETKİNLİKLERLE DEVAM ETTİ

Vatandaşların da yol boyunca destek verdiği kortejin Atatürk anıtı önünde son bulmasının ardından, kutlamalar burada düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliklerde, Tarihi İnegöl Mehteri meydanı dolduran kalabalık vatandaşları adeta coşturdu. Coşkuya coşku katan Mehteranın seslendirdiği marşlara vatandalar da eşlik etti.

İNEGÖL İÇİN TARİHİ BİR GÜN

Mehter gösterisinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalara geçildi. Kürsüye çıkan Belediye Başkanı Alper Taban, kalabalık topluluğa hitaben bir konuşma yaptı. "Bugün, bizler için tarihi bir gün" sözleriyle konuşmasına başlayan Taban; "Bugün, Kurtuluş Mücadelemizin şanlı hatıraları arasında yerini alan İnegöl'ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü. Tüm İnegöllü hemşerilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyorum. Kurtuluş Günümüz Kutlu Olsun. Sarıkamış'tan, Çanakkale'ye, Hicaz -Yemen'den Irak ve Sina - Filistin Cephelerine kadar dört bir tarafta hayatlarını bizlerin onurlu bir şekilde yaşaması için feda eden İnegöllü aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Gecenin aydınlığa erdiği, kara bulutların arkasından güneşin tüm vatan topraklarını aydınlattığı ve tam bağımsızlığın yüreklerimize yaydığı heyecanı bizlere yaşatan ölümsüz kahramanlarımızın manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum" ifadelerinde bulundu.

YETER Kİ ER OĞLU ERLER, BİZİ TOPRAK ALTINDA ÇİĞNETMESİNLER

Başkan Taban'ın ardından İnegöl Kaymakamı Ali Akça kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Kaymakam Akça, Belediye Başkanı Alper Taban'ın etkileyici bir konuşma yaptığına değinerek başladığı konuşmasında; "Kendisini tebrik ediyorum. İstiklal Marşımızın son mısralarıyla konuşmasına son verdi. Aklıma değerli bir şairimizin mısraları geldi. Şöyle ifade etmiş şairimiz mısralarında; 'Bizi hiç tasalı görmez bu yerler. Yiğitler, ölürken bile gülerler. Yeter ki yaşayan er oğlu erler, bizi çiğnetmesin toprak altında.' Bu aziz vatan, bu aziz şehitlerimizin bizlere emanetidir. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bugün İnegöl'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yılını kutluyoruz. İlçemize kutlu ve mutlu olsun. Yaptığımız bir dizi etkinliklerle Kurtuluş Gününün coşkusunu yaşadık" dedi.

Konuşmaların ardından Kurtuluş Şenlikleri Rıdvan Sayın'ın konseriyle devam etti. Sayın, seslendirdiği kahramanlık türküleri ve Anadolu'nun farklı yörelerinden eserlerle kulakların pasını sildi.