Belediye binası önünde gerçekleştirilen basın toplantısında, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve çalışanlar darbeye tepki gösterdi.

HALK GEREKEN CEVABI VERDİ

Basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Sivil Demokrasiye karşı girişilen alçakça girişim karşısında halkımız bu hainlere gereken cevabı en iyi şekilde vermiş ve hala da vermeye devam etmektedir. Tabanı ibadet, ortası ticaret ve tavanı ihanet olan bu yapı milli iradeyi hançerlemek ve demokrasiye sekte vurmak için haince planlarını hayata geçirmek istediler."

"Milli iradeye kast eden bu hainler, ülkemizi karanlık bir sabaha uyandırmak için tüm güçleriyle bu vatanın tüm değerlerini ayaklarının altına almak için fütursuzca saldırıya geçtiler."

Magnum dondurmaları neden toplatıyor? Magnum dondurmaları neden toplatıyor?

TÜRK MİLLETİNİ HESABA KATMAYI UNUTTULAR

"Bu hainler alçakça giriştikleri bu darbe kalkışması sırasında yürekli Türk milletini hesaba katmayı unuttular. Tankların önüne bayrakla yatan, üstüne çıkan aziz vatandaşlarımız ve canını bu uğurda veren aziz şehitlerimizi bu millet asla ve asla unutmayacaktır. Biliyoruz ki, bu darbe girişimine kalkan zavallılar sadece AK Parti'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımıza değil, bizim inancımıza ve değerlerimize ve ülkemize el uzatmak istediler."

"Allah'a hamd-ü senalar olsun ki bu gafiller amaçlarına ulaşamadılar. Bu haince kalkışmalara karşı bizler dimdik ayakta duracağız ve ülkemize sahip çıkacağız" dedi.

MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ

Birlik beraberlik çağrısı yapan Başkan Aktaş, "Meydanları boş bırakmayacağız. Demokrasi ve milli irade düşmanları bu meydanları görsün ki bir daha böyle alçakça girişimlere kalkışamasınlar. Gün birlik olma günü, ufak hesapları bir kenara bırakıp kenetlenme zamanı."

"Mili iradeye kast etmek isteyenlerin kursaklarında kalan haince darbe girişimi karşısında, milletimizin bütün fertlerinin bayraklarıyla meydanlara koşması ve paralel terör örgütü çetesine karşı dimdik ayakta durması ile 15 Temmuz gecesi demokrasimizin gerçek bir bayramı oldu. Bu yaşadığımız olay Türk milletinin demokrasi konusunda ne kadar engin bir tecrübeye sahip olduğunu, demokrasi ve milli iradenin ülkemizin bağımsızlığı için ne kadar önemli olduğunu tüm dünya bir kez daha göstermiştir" diye konuştu.

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLENDİ

Darbe girişimi sırasında dayanışma örneği sergilendiğini belirten Başkan Aktaş, "Devleti ve milletiyle el ele veren, tarihi bir dayanışma örneği sergileyen Türkiye, bu darbe girişimini akamete uğratmıştır. Ayrıca bu girişim sırasında Türkiye, maalesef kendi meclisini, kendi kurumlarını bombalayan, kendi vatandaşına kurşun sıkan bir grubun cinnetine şahit olmuştur. Ülkesini koruması için kendisine emanet edilen silahları kendisine çevirenlerin sergiledikleri alçaklığı bu millet asla ve asla unutmayacaktır."

İNEGÖLLÜLERE TEŞEKKÜR

"Tek gayemiz meydanları doldurarak demokrasiye sahip çıkmaktır. Aziz milletimiz milli irade düşmanlarına en güzel cevabı sivil demokrasiye sahip çıkarak göstermişlerdir. İnegöl'de milli iradeye sahip çıkma adına kaymakamlığımız, belediyemiz, tüm siyasi görüşlere sahip parti temsilcileri ve STK'lar ile ihanet içerisinde olanlara karşı net tavrımızı ortaya koyarak ilk akşamdan itibaren halkımızın da sonsuz destekleriyle demokrasiye sahip çıkmak için meydanları doldurduk. Milli İradeyi sahip çıkmak için meydanları dolduran 7'den 77'sine tüm İnegöllü hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.

TEK VÜCUT OLDUK

Darbe girişimine karşı İnegöl Belediyesi olarak tek vücut olduklarını ifade eden Aktaş, "Burada AK Parti ile MHP'li belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ve tüm belediye personelimiz ile birlikte demokrasimize ve milli irademize karşı girişilen bu haince harekete karşı İnegöl Belediyesi olarak tek vücut olduğumuzu bir kez daha kamuoyuna belirtmek isterim."

"Son olarak bu haince darbe kalkışması sırasında hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz ve sivil vatandaşlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz. Yaralılarımıza da Allahtan şifa diliyoruz. Ayrıca bu vesileyle vatanını, milletini, bayrağını seven ve bu alçakça girişime prim vermeyen güvenlik güçlerimize de şükranlarımızı sunmayı kendimize bir borç biliyoruz" diye konuştu.