Bu yıl 14'üncü kez düzenlenen ve 23 Ocak Salı günü ziyaretçilerine kapılarını açan Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB), mobilya şölenine sahne oluyor. İnegöl'ün damga vurduğu fuar hem katılıcıları hem ziyaretçileri memnun ederken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün fuardaki İnegöllü firmaların stantlarını ziyaret etti. Kaymakam Ali Akça, İTSO Başkanı Metin Anıl, İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer ile bazı AK Partili meclis üyelerinin de katıldığı fuar ziyaretinde, ilçemizi temsil eden firmalar ziyaret edilerek hayırlı kazançlar dilekleri iletildi.Katılımcı 524 firmanın yaklaşık 200'ünün İnegöllü firmalardan oluştuğu fuarda, protokol üyeleri İnegöllü mobilyacıların stantlarını ziyaret ederek memnun kalıp kalmadıklarına ilişkin değerlendirmeler de yaptı. Ayrıca firmalara ziyaretler sırasında hediyeler takdim edildi.

MOBİLYAYLA BİRLİKTE İNEGÖL'DE BÜYÜYOR

Fuar ziyareti sırasında bir değerlendirme yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl'ün sahip olduğu müteşebbis ruh ile Türkiye'ye örnek olduğunu ve yüksek katma değerli üretimi ile yıllardır cari fazla verdiğini söyledi. İnegöl'de Türkiye'nin ilk ilçe OSB'sinin ve Türkiye'deki ilk Ağaç İşleri ve Mobilya İhtisas OSB'sinin kurulduğunu söyleyen Metin Anıl, İMOB'a ilişkin de mutlu edici yorumlar aldıklarını dile getirdi. İTSO Başkanı Anıl, İnegöl ekonomisinde önemli bir paya sahip olan mobilya sektörünün gelişmesi için çaba harcadıklarını da belirterek şöyle konuştu: "Bu fuarda sektördeki birçok yenilik vitrine çıkartılıyor. Ülkemizdeki ve dünyadaki trendlerinin belirlenmesine katkı yapıyor. Ayrıca İnegöl'deki mobilya sektörünün gelişimi ilçemizin ihracatı ve bu sektörden beslenen diğer iş alanlarının da büyümesine katkı sağlıyor" dedi.

İNEGÖL BELEDİYESİ OLARAK MOBİLYA SEKTÖRÜNÜ ÖNEMSİYORUZ

Fuara ilişkin bir değerlendirme yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise fuarların tüm dünyada alıcı ile satıcıyı buluşturan en önemli organizasyonlar arasında halen ilk sırada geldiğini söyledi. Taban, İnegöl'ün uzun yıllardır bu alanda çok önemli organizasyonlar yaptığını belirterek: "İnegöl Belediyesi olarak mobilya sektörünü çok önemsiyoruz. Bugün de bu önemli organizasyonda kendilerini yalnız bırakmak istemedik. Kaymakamımız ve Ticaret Odası Başkanımız ile İnegöllü firmalarımızı gezip selam veriyoruz. Belki atladığımız firmalar olabilir çünkü İnegöl'den gerçekten çok fazla katılım var. Bu gerçekten sevindirici ve gurur verici bir durum. Uğrayamadıklarımız da haklarını helal etsinler" dedi.

SGK'dan Emekli Promosyonu Açıklaması SGK'dan Emekli Promosyonu Açıklaması

GURUR VERİCİ BİR DURUM

Son olarak İnegöl Kaymakamı Ali Akça fuar ziyaretine ilişkin bir değerlendirme yaptı. İnegöl'ün önemli bir üretim merkezi olduğunu vurgulayan Akça: "Asıl amcamız, gayemiz İnegöl'deki mobilya üreticilerine bereketli kazançlar dileklerimizi iletmek. Fuara geldiğimizde arkadaşlarımızdan aldığımız sayısal veriler gerçekten İnegöl'ün mobilya konusunda kabına sığmayan, sınırlarını aşan bir performans gösterdiğini gözler önüne serdi. Bu durum bizleri sevindirmiştir. Hemen hemen fuarın yarıya yakını İnegöl'deki mobilya üreticileri ile dolu. Türkiye'nin en büyük mobilya fuarı açıkçası dünya ölçeğinde sıralamaya giren bir fuar. Böyle bir fuarın yarıya yakını İnegöllü firmalarca doldurulmuş olması gerçekten gurur verici bir durum. Mobilyacılardan görüştüğümüz arkadaşlarımızdan aldığımı intiba sevindirici" ifadelerinde bulundu.