Bu yıl 4'üncüsü yapılacak olan 'Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu'na yönelik hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş ve yükselişine ev sahipliği yapan Söğüt, Domaniç, Bilecik, Bursa ve İznik ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Çanakkale'nin sporla buluşturulması için 2011 yılında başlatılan bisiklet turu bu sene de heyecanla bekleniyor. Bursa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale Valilikleri işbirliğiyle başlatılan 'Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu'nun Bursa etabıyla ilgili yapılacak son hazırlıklar için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü VİP Salonu'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bu yıl Bilecik ilinin koordinatörlüğünde 12-18 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan organizasyon kapsamında Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısına, tur güzergahında yer alan ilçelerin yerel yönetim temsilcileri, kaymakamlar ile çeşitli kamu kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı. Yenişehir'den başlayacak olup İznik, Gemlik, Mudanya, Bursa il merkezi ve Karacabey'i kapsayan Bursa etabında sporcuların konaklama, gıda ve içecek ihtiyaçlarının karşılanması, il ve ilçe güzergahlarında güvenlik ve sağlık tedbirlerinin alınması gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Şahin, yerel yönetimlerin ve ilgili kamu kurum ve kuruluşların hazırlıkları biran önce tamamlamasını istedi. Turun Bursa etabıyla ilgili görsel sunumun da yapıldığı toplantıda, katılımcılar hazırlıklarla ilgili görüşlerini sundu.

Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek

Osmanlı'nın ilk şehidinin türbesinin olduğu, kuruluşta önemli bir yere sahip İnegöl'ün etaplar arasında yer almaması dikkat çekti.