İnegöl'de dün İlçe Hayvan Zabıta Komisyonu tarafından alınan kararla şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarının kapatıldığı duyurulmuştu. Bunun üzerine İnegöl İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru bugün makamında yaptığı açıklamayla hayvan pazarının 3 hafta süreyle kapatıldığını ve İnegöl'e tüm hayvan giriş çıkışlarının yasaklanarak ilçemizin karantinaya alındığını söyledi.

KÖYLER ARASINDA DAHİ HAYVANLAR YER DEĞİŞTİREMEYECEK

İnegöl'de 18 bin 500 büyükbaş hayvanın risk altında olduğu öğrenilirken, köyler arasında dahi hayvan alım astımı yapılamayacak.

3 KÖYDE RASTLANDI

Şap hastalığının İnegöl'de 3 köyde görüldüğü de öğrenildi. Alibeyköy, Hamitabat ve Konurlar köylerinde şap hastalığı bulunuyor.

İnegöl'de İhracat Şampiyonları Belli Oldu! Mobilyada İpi SALONİ Göğüsledi İnegöl'de İhracat Şampiyonları Belli Oldu! Mobilyada İpi SALONİ Göğüsledi

YAYILMAYI ÖNLEMEK İÇİN HAYVAN PAZARI KAPATILDI

Konuya ilişkin İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, bugün makamında İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimi Mesut Karıman, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Çetizli ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Mahmut Doğru, "İlçe Hayvan Komisyonu olarak burada İnegöl ilçemizde vuku bulan şap hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla alınan komisyon kararını duyurmak için toplandık. İnegöl geçiş güzergahında. Her ne kadar biz şap aşısını ilkbahar ve sonbahar olmak üzere iki defa uygulasak da bazı mihraklarda eksik olan veya geçiş güzergahında olduğundan, sevkiyatın yoğun olmasından mütevellit ister istemez hayvanlar şap hastalığına açık. Dolayısıyla böyle bir duyum aldık ve yapılan kontrollerde ilgili kurumlarla beraber hayvan pazarımızı 3 hafta süreyle hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla kapatma kararı aldık. Hayvan pazarını bugün itibariyle 3.12.2015 tarihinden 24.12.2015 tarihine kadar kapatmış bulunuyoruz" dedi.

HAYVAN GİRİŞ ÇIKIŞLARI TAMAMEN DURDURULDU

İnegöl'e hayvan giriş ve çıkışının tamamen durdurulduğunu da belirten Doğru, "Buradaki amaç genel itibariyle birkaç yerde olan salgının yayılmasını önlemek. Şuanda Alibeyköy, Hamitabat ve Konurlar köyünde var. Dolayısıyla şap hastalığı bir hayvanda olsa bile veya böyle bir tespit olduğunda mutlaka tedbir alıp kordon oluşturmak zorundayız" diye konuştu.

ÜRETİCİLERİN MENFAATİ İÇİN

"Herhangi bir mağduriyetin oluşması mümkün değil" diyen Müdür Doğru, "Bu üreticilerimizin menfaati için alınmış bir karardır. Hastalığın görüldüğü işletmeler karantina altında. Ayrıca kordonu da genişlettik. Nokta kadar bir risk varsa önlem alıyoruz" ifadelerinde bulundu.