BASIN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da

Ocak 2017'den itibaren yoluna FİBA Grubu iştiraki olan, FİBA Commercial Properties'in (FİBA CP) deneyimli kadrosu ile devam eden İnegöl AVM için büyüme ve yenileme süreci başladı. Dört ülkede gerçekleştirdiği yatırımlarla ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren FİBA CP'in son yatırımı olan İnegöl AVM ile ilgili gelişmeler, markanınkatıldığı Soysal Perakende Günleri'nde düzenlenen özel bir basın buluşmasında duyuruldu. Toplantıya, Fiba Commercial Properties CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Yurdaer Kahraman ev sahipliği yaptı.

2019 MART'TA SONLANACAK

FİBA CP'nin şimdiye kadar devraldığı tüm projelerde hem yatırım yaptığı gayrimenkule hem de söz konusu bölgeye önemli katkılar sunduğuna dikkat çeken Yurdaer Kahraman, "Tüm yatırımlarımıza yürekten inanıyoruz. İlk günden bu yana İnegöl AVM'nin ve İnegöl'ün sahip olduğu potansiyelin bilincinde olduk. İnegöl AVM ile ilgili uzun süredir gündemimizde olan kapsamlı proje ve hazırlık çalışmalarını tamamladık. Şimdi bu değerli projemiz için çıtayı daha yukarıya taşıyacakbüyüme ve yenileme sürecimizi başlatıyoruz. 2018 Mart ayında başlaması planlanan çalışmaların, 2019 Mart ayına kadar sürmesi hedefleniyor. Bu süre içinde alışveriş merkezimiz açık kalacak. Planlanan çalışmalar çerçevesinde AVM kısım kısım yenilenecek ve yenilenen bölümler tekrar ziyaretçilerimize açılacak" dedi.

42 BİN M2 OLACAK

Yenilenme sonrasında İnegöl AVM'deki mağaza sayısının 88'den 110'a çıkacağını dile getiren Kahraman, "Şu anda 37 bin m2 kiralanabilir alana sahip olan alışveriş merkezimiz, büyüme ve yenileme sonrasında 42 bin m2'lik bir kiralanabilir alana sahip olacak. Yılda ortalama 10 milyona yakın ziyaretçiyi ağırlayacak. Dört eğlence alanı ve bir sinemayı bünyesinde barındıracak İnegöl AVM ayrıca senede 200'den fazla etkinliğe de ev sahipliği yapacak" dedi.

YENİ KONSEPT KORUNAKLI, SICAK, SAMİMİ

İnegöl AVM'nin pek çok markaya ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Kahraman, yenileme sonrasında artan mağaza sayısına paralel olarak farklı markaları da bölge halkı ile buluşturacaklarını sözlerine ekledi. AVM'nin yeni mimari konseptine de değinen Kahraman, "İnegöl AVM'nin yenileme ve büyümesinde ziyaretçilerimizin taleplerini dikkate aldık. Yeni konseptimizle ziyaretçilerimize korunaklı, sıcak, samimi ve pek çok markayı bir arada bulabilecekleri bir yaşam alanı sunacağız" dedi.

YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Önemli bir potansiyele sahip İnegöl'ün emin adımlarla büyüyüp geliştiğini, ülke ekonomisi için her geçen gün daha da değerli bir konuma geldiğini anlatan Kahraman, "Bu gelişmeler ışığında tüketici beklentileri de sürekli artıyor. FİBA CP olarak bu beklentilere yanıt vermek adına başlattığımız yenileme sürecinin hem İnegöl'e hem de perakende sektörüne önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Türkiye'mize yatırımlarımız devam edecek" dedi.