Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı
Yeni Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği ve İnegöl Online sitesinde yayınlanan röportajda Bülent Temelli, önemli açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ’YE OY VERMEK İÇİN BAHANE ARIYORLAR
İlk olarak 7 Haziran’da yapılacak genel seçimleri değerlendiren Temelli, “7 Haziran’dan önce 3 Kasım 2002’yi değerlendirmek gerekir. Türkiye 13 senede IMF’ye olan borcunu sıfırladı ve kasasında parası var. Artık 3. Havaalanı ve nükleer santrali, hızlı trenleri konuşan bir Türkiye’ye geldik. Artık yeter mola verilsin diyen var. Daha yapacak çok iş var. Türkiye ekonomi sıralamasında 2002 yılında 27. sıradayken, 2015 yılına geldiğimizde 11 basamak yukarıya çıkarak 16. Sıraya yükseldi. Bizim 2023 yılı hedeflerimiz var. Dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasına girmek için bu seçim çok önemli. Geride kalan 13 yılda biz tohumlarımızı ektik ve 2023 yılına kadarda yaptıklarımızın karşılığını alacağız. Bu seçimden oylarımızı arttırarak çıkmamız hedeflere çok daha hızlı ulaşmamızı sağlayacaktır. Özellikle Türkiye’nin önünü açacak olan anayasa değişikliği bu işin olmazsa olmazıdır. Biz gerekli olan değişikliği yapmak için vatandaşlarımızdan destek istiyoruz”

HEDEF 400 MİLLETVEKİLİ
“Başkanlık sistemini de çok önemsiyoruz. Şu andaki parlamenter sistemden denetim sistemi daha fazla olan, yerel yönetimleri güçlendiren ve 2023 hedeflerimize hızla ulaşmak için 376 milletvekilini aşan bir sayıya ihtiyacımız var. Bu sayı aşıldığında herhangi bir referanduma gerek kalmadan anayasa değişikliğini yapabileceğiz. Ancak bu konu önemli olduğu için parti büyüklerimiz yine referanduma gidecektir. 7 Haziran’a kadar geçecek olan dönemde anayasa değişikliği ve başkanlık sistemini anlatacağız. İnsan bilmediği şeyden korkar. Biz bunları anlatacağız. Zaten vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu tarafından kabul ediliyor. Kabul etmeyen kısımlara da biz anlatacağız. Ve yine sevinerek söylüyorum ki geçmişteki siyasi kanaatleri ne olursa olsun geçmişte AK Parti’ye oy vermeyen insanlar bir bahane bularak AK Parti’ye oy vereceklerini söylüyorlar. Bugün her hedef aşılabilir. Bizde AK Parti olarak 400 milletvekili çıkarabiliriz. Bu bir hedeftir ve bunu gerçekleştirebiliriz. İnsanlarımız AK Parti’ye oy vermek için bir dokunuş bekliyor. Bazıları başbakan değişikliğini bahane göstererek AK Parti’ye oy vereceklerini söylüyor, bazıları da farklı bahaneler söylüyor” ifadelerini kullandı.

TEMAYÜL YÜZDE YÜZ BELİRLEYİCİ DEĞİLDİR
Bursa’da 18 milletvekilinden en az 13 milletvekili çıkartma hedeflerinin olduğunu söyleyen Temelli, “Siyasetin eskisi gibi olmadığını biliyoruz. Bizim partimiz kongreye giderken tek adayla gider. Kimsenin bölünmesini istemez. Aynı şekilde temayül yoklamamızda ön seçim gibi yapılır. Bursa’da yapılan temayülde de 2309 kişi oy kullandı ancak bu oylar tüm adayları belirlemede yüzde yüz etken değildir. Siz neticede 3 milyonluk Bursa’nın karşısına çıkacaksınız. Bizde temayül karar vericilerin başvuracakları etkenlerden biridir. Referans olarak düşünebiliriz. Adayların hakkında teşkilatların fikirleri alınır. Bu sonuçlar kamuoyuna açıklanmayacak. Bu temayül parti komisyonu için yapılıyor. Onun dışında aday adayları mülakatta ter dökecekler. Tüm bu bilgiler ışığında bir değerlendirme yapılacak. Bu çalışmaların sonucunda 7 Nisan günü bizim listemiz Yüksek Seçim Kurulu’na verilmiş olacak.” İfadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA ÇIKAN HABERLER YALAN
Sosyal medyaya yansıyan Cemile Yiğit ve Emine Yavuz Gözgeç hakkında il teşkilatının dayatması olduğu iddialarını yanıtlayan Temelli, “Bu sosyal medyanın önünün alınması gerekiyor. Çünkü manipülasyona açık bir alan. Herhangi bir dayatma ile karşılaşmadım ya da duyum almadım. Böyle bir şey duysam aday adayı olarak bundan çok rahatsız olurum. Zaten haberin yalan olduğu isimlerden belli. Emine Yavuz Gözgeç kadın kolları kongresinde görevini devretti ve bu temayüle katılmadı. Kendisi il kadın kolları başkanlığından istifa etti ancak parti kuralları gereğince istifa edenler temayüle alınmadığı için kendisi aday olamayacak. Bu ismin dayatma ile yazılmayacağını herkesin bilmesi gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

2 VEKİL BEKLENTİSİ İÇİNE GİRMEYELİM
İnegöl’den 2 milletvekilinin çıkmasının olumlu olacağını söyleyen Temelli, “Ancak burada matematik devreye giriyor. İnegöl’den 2 milletvekili aday gösterilse en şanslı isimlerden biri aday adayı olarak ben olurum ancak bu zor bir durum. Çünkü Bursa’nın 17 ilçesi var ve eşit dağılım yapılması gerekiyor. Bu konuda gerçekçi olmak gerekiyor. Bursa’da İnegöl’den büyük Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçeleri var. Bu konuda bir kırgınlık ve beklentinin karşılanmaması olayı olmaması için eşit dağılım yapılması gerekiyor. Sonuçta bu bölgesel bir dağılım değil. Herkes Bursa Milletvekili olarak seçilecek. Burada İnegöl ve İnegöl’den aday adayı olan arkadaşlarımızı beklenti içine sokmamak lazım. Diğer partiler bu konuda İnegöl’den bir adayı üst sıralara nasıl koyacak. AK Parti’de 13. Sırada olmak çok iyi bir yer ama başka bir partide 3. Sırada olmak hiç şanslı değil. AK Parti’nin İnegöl’e verdiği değer geçmişteki adayların sıralarından belli oluyor.” Dedi.

ART NİYET ARAMAMAK LAZIM
Bursa’da düzenlenen aday adayları tanıtım programının ardından İnegöl’de de düzenlenen aday tanıtım programının neden düzenlendiği sorusunu cevaplayan Bülent Temelli, “Aday adaylarının tanıtılma sürecinde il başkanlığı güzel bir program düzenledi. 235 aday adayımız basının önünde halkla buluştu. Güzel bir program oldu. Yine ilçe başkanlığımızda böyle bir program düzenledi ancak bu program birlik ve beraberlik toplantısıydı. Orada adayların tanıtılmaması belki eleştirilebilir ama o gün için zaman yetersizliğinden olabilir. Güzel bir programdı ve birlik beraberliğe katkısı oldu. Ben o programda teşkilatımızın seçimlere hazır olduğunu gördüm. O açıdan verimli bir toplantı oldu ama çok şey söylenebilir. Eleştirilerde kasıt olmaması gerekir.” İfadelerini kullandı.

BURSA TEŞKİLATLARI BENİ ÇOK İYİ TANIYOR
Bursa’da yapılan aday adayları tanıtım toplantısında kendisinin çok iyi tanındığını söyleyen Temelli, “Ancak o gün salona teşkilat arkadaşlarımız giremedi. Tüm aday adayları salona kendi yakınlarını getirmişler. Bence o salonun o coşkulu hali her şeyden önemlidir. Benim orada okunan özgeçmişim sırasında büyük coşku oldu. Ben İnegöl haricinde aday adayı olarak 16 ilçemizi de gezdim. Benim tüm ilçe yöneticileri ile iyi ilişkilerim oldu. Temayülde desteklerini istedik. Bir ara kendimi kaptırıp teşkilat noktasında konuşmalar yaptığımda oldu. Çünkü ilçe başkanı arkadaşlarımızın İnegöl’deki başarıyı bizden öğrenmek istiyorlardı. Muhakkak onların bize farklı bir bakış açısı olmuştur. Her ne kadar sonuçları açıklanmayacak olsa da temayül önemli kriter olarak duracaktır.” Dedi.

EN BÜYÜK AVANTAJIM BEKLENTİLERİ BİLİYORUM
Bülent Temelli, İlçe başkanlığı döneminde çalıştığı Milletvekilleri ile şu anda rakip olduğunun hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: “Bu gün kadar birlikte omuz omuza çalıştığımız arkadaşlarımızla tatlı bir rekabet içerisine girdik. Ben 22, 23 ve 24. dönem vekillerimizle birlikte çalıştım. Benim en büyük avantajım milletvekilliğinin ne olduğunu çok iyi bilmemdir. Milletvekilliğinin yasayla tanımlanmamış ama özellikle bizim gibi lokal olarak görevlendirilen milletvekillerine verilen görevler var. Teşkilatların ve vatandaşlarımızın ne beklediğini çok bilen birisi olarak eğer seçilirsem onların gözü ve kulağı olacağım.”

MİLLETVEKİLLERİMİZ BİZE HER ZAMAN YARDIMCI OLDU
Geçmişte çalıştığı milletvekilleri Sedat Kızılcıklı ve Hüseyin şahin’in çalışmaları hakkında görüşlerini aktaran Temelli, “Her ikisi de görevlerini hakkıyla yaptılar. Ben özellikle Sedat Kızılcıklı ile çok daha fazla çalışma imkanım oldu. Her ikisiyle de güzel çalışmalar yaptık. Her ikisinin döneminde de İnegöl ile ilgili bir proje olduğunda bunu ön plana aldılar. Yeter ki İnegöl’den bir talep gelsin. İnegöl için yapılacak hizmetlerde her zaman bize yardımcı oldular ve projelerin hayata geçmesinde yardımcı oldular. Milletvekillerimizin çok güzel ve farklı çalışmalarını ben yaşadım.” Dedi.

TEMELLİ’DEN VEKİLLERE GÖNDERME
Milletvekili olduğunda Ankara’ya gelen İnegöllülere bir söz veren Temelli, “Biz Ankara’ya gittiğimizde başbakanımızın grup toplantısının ardından yarım saatlik bir zamanı oluyordu. O arada kendisiyle fotoğraf çektirmek istediğimizde başbakanımızın yanında sıralanmış 6-7 tane milletvekili olurdu. Eğer ben milletvekili olursam arka sıraya geçip dost ve arkadaşlarımın başbakanımız ile fotoğraf çektirmesini isteyeceğim. Onları ön plana koyarak o anı yaşamalarını isteyeceğim. Çünkü biz her zaman çektirebiliriz ama onlara bunu tattırmak lazım.” Şeklinde konuştu.

BİRİKİMLERİMİ TÜRKİYE İÇİN KULLANACAĞIM
Milletvekili seçildiğinde vatandaşların kendisine çok rahat ulaşabileceğini belirten Temelli, “Benim ilk telefonum ve son olacak. Vatandaşlarımızın bize bir an önce ulaşması lazım. Çünkü onları uğraştırmamalıyız. Bu aday adaylığı süreciyle alakalı sosyal medya adreslerime ben cep telefonumu da yazdım. Herkes bana ulaşabilir. Telefonum 24 saat açık ve açık olacak. Milletvekilliği aday adaylığı sebebim ise bu güne kadar İMASKO ile başlayan sosyal ve siyasi hayatımda çok birikimlerim oldu. Ben şu anda bilgi birikim e tecrübemle İnegöl’e Bursa’ya ve Türkiye’ye çok şey katabilecek bir birikim oluşturdum. Bu enerji ve birikimi değerlendirebilmek adına aday adayı oldum.” İfadelerini kullandı.