Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı
Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın, dün konuya ilişkin makamında basın toplantısı düzenledi.

NUMARALANDIRMA ÇALIŞMALARI YAPILDI
Günaydın: “6 Aralık 2012 tarihinde Resmi gazetede yürürlüğe giren 6360 Sayılı 14 ilde Büyükşehir Belediyesi ve 27 ilçe kurulması ile bazı kanun ve Kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun hükümleri gereği Bursa ilimizin görev ve sorumluluk sahası 31 Mart 2014 tarihi itibariyle mülki sınırları oluşmuştur. 31.03.2014 tarihinde 6360 sayılı Kanun kapsamında ilçemiz merkez ilçe olmuştur.”

“Yine aynı kanun kapsamında Yeniceköy, Cerrah, Kurşunlu, Tahtaköprü Belediyelerinin tüzel kişiliği kaldırılarak ilçemize belde isimleriyle mahalle olarak katılmışlardır. İnegöl Belediyesi mücavir alanına dahil olan bu 4 mahallede Adres ve Numaralandırmaya İlişkin Yönetmelik hükümlerince daha önce ilçe merkezinde gerçekleştirdiğimiz gibi numaralandırma çalışmaları yapılmıştır” dedi.

EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN TEMİN EDİLEBİLİR
“Yapılan çalışmalar kapsamında adres bilgi sistemine veri de oluşturulmaktadır” diyen Günaydın: “Çalışma ile kapılara çakılmış olan ve sadece numarayı gösteren metal plakalar sökülerek İnegöl merkezinde uygulanan ve daha modern ve kullanışlı olan levhalar monte edilmiştir. 4 ay kadar önce başlanan çalışmalar tamamlanmıştır. Merkez ve 4 eski beldemiz ile mahalle statüsü kazanan yerlere ait güncel cadde ve sokak isimlerini gösterir haritalar, belediyemizin Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü tarafından güncellenmiştir.”

“Çalışmaların tamamlanmasıyla içinde 4 yeni mahallemizin de yer aldığı güncel İnegöl haritalarını talep eden kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde faaliyet gösteren firmalar ve ihtiyaç duyan vatandaşlarımız Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünden temin edebilirler” diyerek açıklamasını sonlandırdı.