İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED) tarafından bu yıl 17'ncisi organize edilen geleneksel mezunlar pilavı geçtiğimiz Cumartesi günü İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlendi.

KURANI KERİM OKUNDU

Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap

Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Vekili Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ile İmam Hatip Lisesi mezunları, öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İHMED Başkanı Ahmet Taştan, Dernek olarak birçok hizmet yaptıklarını anlatarak, en önemli görevlilerinin mezunlar pilavını tertip etmek olduğunu söyledi.

"HOCALARIMIZIN KIYMETİNİ ANLIYORUZ"

Mezunlar pilavıyla İmam Hatip mezunlarının bir araya geldiğini aktaran Taştan, "Uzun zaman birbirini göremeyen, birbirinden haber alamayan insanların bir araya geldiğini görmek derneğimizin misyonu için yeterli bir sebeptir. Türkiye'de ÖNDER çatısı altında geniş bir derneğiz. İmam Hatip Lisesinde okumuş olmanın, bahçede spor yapmış olmanın hazzı bir başkadır."

"Nusret Vardar hocamızın aramızda bulunması beni ziyadesiyle memnun ediyor. 'Biz onurları ile yaşayan bir milletiz' diyen şairler misali yakın zamanda aramızdan ayrılan Sami Koparan hocamızı rahmetle anıyorum. Bizler hocalarımızdan çok şey öğrendik. Yaş ilerledikçe hocalarımızın kıymetini daha fazla anlıyoruz. Boşa söylememişler, söyledikleri şimdi altın değerinde" diye konuştu.

ESKİ GÜNLERİ ANLATTI

İmam Hatip mezunu olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "İmam Hatip Liselerinin kuruluşu Osmanlı Devleti'nin son yıllarına denk düşüyor. İmam Hatip Liseleri birçok badirelerden geçti. Hem öğrenciliğimde hem de görev yaptığım süre içerisinde İmam Hatip Liselerinin en zirve yaptığı dönemi, en sıkıntılı dönemlerini yaşadım. 1980'li yılların ortalarından itibaren 1990'lı yılların ortalarına kadar İmam Hatip Liseleri zirve yapmıştı" dedi.

5 BİN İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİ

28 Şubat süreciyle İmam Hatipler ile bütün meslek liselerine zulmedildiğini anlatan Bilican, "28 Şubat sürecinde Türkiye genelinde 600 bin mevcuda ulaşan İmam Hatip öğrenci sayıları o süreçle birlikte 60 binlere kadar düşmüştü. Bugün itibari ile İmam Hatip Liselerinin ve İmam Hatip Ortaokullarının öğrenci sayısı 1 milyon 200 bin civarında. İlçemize baktığımızda bu alanda 4 tane İmam Hatip Lisemiz, 7 tane de İmam Hatip Ortaokulumuz var. Bu okullarımızda 2 bin 800 tane ortaokul öğrencimiz, 2 bin 480 de lise öğrencimiz var."

"Geldiğimiz nokta itibari ile İmam Hatiplerimize sahip çıkıldı, değer ve ilgi gösteriliyor. Bu bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Biz İmam Hatip Liselerini ve İmam Hatip Ortaokullarını diğer okullarımızı önemsediğimiz gibi önemsiyoruz. Ben eğitimin başındaki bir kişi olarak tüm okullarımızdaki öğrencilerimizi önemsiyorum."

YENİ OKULLAR GELİYOR

"İlçemizde bulunan 7 İmam Hatip Ortaokuluna ilave olarak Allah'ın izniyle önümüzdeki eğitim öğretim yılında 2 müstakil, 6 da diğer okulların bünyesinde olmak üzere 8 imam hatip ortaokulu daha katmış olacağız. Buradaki amacımız öğrencilerimizin kayıt bölgelerinden yürüyerek gidebilecekleri bölgelerde İmam Hatip Ortaokulları bulunmasıdır. Bizler üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz, herkesin de üzerine düşeni yapmalarını istiyoruz" dedi.

PİLAV İKRAMI

Kaymakam Ali Akça ile Belediye Başkan Vekili Alper Taban'ın yapmış olduğu kısa selamlama konuşmalarının ardından Grup Nağme sahne aldı. İmam Hatip Lisesi mezunu olan Cem Taşkıner, Türk Sanat Müziği eserlerini başarıyla seslendirdi. Daha sonra Sami Koparan anısına düzenlenen futbol turnuvasında dereceye giren takımlara kıpa ve madalyaları takdim edildi. Etkinlik, pilav ikramıyla sona erdi.