Brand Week Istanbul çerçevesinde düzenlenen "Sınır Tanımayan Popülizm Çağında Kampanya Teknikleri" konferansının ardından "İnsani Gelişme Ödül Töreni" yapıldı.

Tören öncesinde İGE-İ proje yöneticisi Prof. Dr. Murat Şeker çalışma sürecini ve özelliklerini paylaşırken; İNGEV Başkanı Vural Çakır, insani gelişmenin bir yönetim felsefesi ve uygulama stratejesi olduğunu belirterek, İNGEV'in insani gelişmeye hizmet eden çalışmaları desteklemekten gurur duyduğunu belirtti. Törende ödül alan belediyeler şöyleydi: Beşiktaş, Kadıköy, Çankaya, Çekmeköy, Ümraniye, Şişli, Nilüfer, Muratpaşa, Karşıyaka, Tepebaşı, Bakırköy, Maltepe, Üsküdar, Yenimahalle, Sarıyer, Ataşehir, Odunpazarı, İzmit, Avcılar, Beylikdüzü.

İGE-İ (İnsani Gelişme Endeksi - İlçeler) Çalışması Hakkında:

Bu yılki ana tema "Tüketiciden İnsana Geçiş"

İnsani Gelişme Endeksi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından 1990 yılından bu yana ülkeler düzeyinde yayımlanıyor. Kişi başına düşen gelir, doğumda beklenen yaşam süresi, okur-yazar ve okullaşma oranları dikkate alınarak hesaplanan İnsani Gelişme Endeksi, gelirin yanında eğitim ve sağlık verileriyle insani gelişmeyi ölçmeyi ve ülkeleri karşılaştırmayı amaçlıyor.

İnsani gelişme için yerel yönetimlerin ve mikro uygulamaların önemi artıyor

İnsani Gelişme Endeksi, yerel düzeyde insani gelişmenin yönlendirilmesini amaçlayan bir endeks. Yerelleşmenin giderek arttığı günümüzde, insani gelişmeye etki eden yerel politika araçları da çeşitlenmektedir. Bu araçların mikro ölçekte yerel yönetimler tarafından etkin kullanılması, başta merkezi yönetimler olmak üzere diğer paydaşlar tarafından da desteklenmesi yaşam kalitesini yükseltmektedir. İNGEV, günlük hayata etki yapabilecek yönetilebilir değişkenleri önemsemektedir.

İGE-İ 2017 Raporu ve Endeksi 186 ilçeyi kapsıyor

Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü

İGE-İ olarak adlandırılan İnsani Gelişme Endeksi - İlçeler raporu, büyükşehir sınırları içinde kalan bütün ilçelerle en yüksek nüfusa sahip 186 ilçeyi kapsıyor. 2016 yılı raporuna göre ise ilçe kapsamının daha da genişlediği gözlenmiştir.