Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen 'İnegöl il olmalıdır' toplantısında; Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık ile Bursa milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal İnegöllülerle bir araya geldi.

Yoğun katılımlı toplantıya; İnegöl dışından da katılım olurken; salon 82 plaka yazılı kağıt ve afişlerle donatıldı. Ayrıca salonda Domaniç'in İnegöl'ün yanında olduğu ve bağlanmak istediği şeklinde yazılara yer verildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, İnegöl'ün il olmayı çoktan hak ettiğini aktararak, "İnegöl nüfusu, sanayisi, yarattığı katma değerle bunu kat kat hak eden bir yer. Bazı illerimizin bir tane markası yokken İnegöl'ün birçok markası var. İnegöl'de bir üniversite olması ihtimali varsa bile il olursa %100'e ulaşır. Biz İnegöl'ümüze bir üniversite istemez miyiz? Bunun için bile İnegöl'ün il olmaya ihtiyacı var."

"İnegöl'de her durduğumuz yerde il olmak istiyoruz söylemleriyle karşılaştık. Bu Türkiye çapında biliniyor, neden il olmasın. Böyle bir konuda siyasi çıkar gözetilmez. Siyasi çıkarlar sebebiyle bir takım hesaplar yapıp burayı il yapmaktan alıkoymak vicdana sığmaz. Her şeyiyle il olmayı hak etmiş bir yere siyasi çıkar ve kaygılarla engel olmak en önemli yanlıştır. Kamuoyunun dikkatini çektiğimiz bazı konular var ki vatandaş bu konularda gerçekten talepkar olduğunda ve talebini dile getirdiğinde bu maddeler mecliste kabul ediliyor."

"AK Parti'ye oy veren vatandaşlarımızın da oy verdikleri partiden İnegöl'ü il yapmalarını talep etmelerini isterim. Bunun siyasi bir yönü yok. Mecliste bu konunun arkasında duracağız ama tüm İnegöllü vatandaşların da oy verdikleri partilere bu konuyu iletmesi, siyaset üstü bir durum olduğunu belirterek destek istemelerini arzu ederiz. İnegöl il olmayı çoktan hak etmiş durumda. Neden 82 plaka olmasın" dedi.

Milletvekili Erkan Aydın ise Domaniç'in İnegöl'e bağlanmak istediğinin altını çizerek, "Mesele siyasi rant elde etmek değil. Bu salonda 1 ay önce ilçe kongreniz olduğunda Belediye Başkanı Alper beyle yan yana oturup İnegöl'ün il olmasını konuştuk. Kendisi tüm samimiyetiyle İnegöl'ün il olması gerektiğini, teklifin yerinde olduğunu, neden il olması gerektiğini ve il olursa nelerden faydalanılacağını özetledi."

"Bunun faydası önce yerel yönetimler olmak üzere İnegöllü hemşerilerimize yarayacak. İnegöl, Refah Partisi'ndeyken il olmasını isteyenler bugün iktidardayken istemiyorlar. Domaniç İnegöl'e bağlanmak istiyor. Daha iyi hizmet alacaklarını düşünüyorlar, saygı duyuyoruz. Hepimiz bu kanun teklifine imza atalım, İnegöl il olsun, hak ettiğini alsın" diye konuştu.

İnegöl'ün il olmayı fazlasıyla hak ettiğini belirten Milletvekili Orhan Sarıbal, "İdari yapılanmalara göre bir yerin il olmasının birkaç kriteri var. Nüfus yoğunluğu, kendine özgü gelir kaynakları, coğrafik durumu, ulaşım elverişliyse ve halk talep ediyorsa oranın il olmasında herhangi bir sorun yoktur. Ama ne yazık ki şuanda bu kriterleri üst üste koyduğumuzda İnegöl bunu fazlasıyla hak ediyor."

"İnegöl her yönüyle il olma hakkı elde etmiş bir yerleşim alanıdır. İnegöl'ün il olmamasının önünde hiçbir gerekçe yoktur. Kendisini il olmak için ispatlayacak bir şey söylemesine gerek yok. İnegöl her şeyiyle her anlamda il olmayı hak ediyor" dedi.

20 yıldır İnegöl'ün il olma mücadelesinin olduğunu ifade eden Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'da, "Ama bugüne kadar olmamış. Muhalefet partisi bunu verdi yine olmaz demeyin İnegöllüler isterse İnegöl il olur ve 20 yıllık mücadelede hak ettiği sonu bulur. Bütünşehirin getirdiği zararlardan da kurtulmuş olacak. Bu haklı mücadelenin yanındayız. İnegöl'ü hep birlikte il yapacağız, hak ettiğini bulacak" dedi.

Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İnegöl'e çok büyük önem verdiğine dikkati çeken CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, "İnegöl'ün il olması konusunda ciddi çalışmaları var. Biz de bu konuda bir çalışma başlattık. İnegöl kendini aştı. Hüseyin Şahin vekilimize sesleniyoruz, İnegöl'e sahip çıkın, il olmasına karşı durmayın. Geleceğimiz için İnegöl'ün il olması gerekiyor" diye konuştu.

Programda ayrıca CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İnegöl Belediyesi eski Başkanı Cemal Arık, İTSO Yönetim Kurulu üyesi Salim Kaplan, Cerrah Belediyesi eski Başkanı İsmail Karaman, CHP Domaniç İlçe Başkanı Temel Aygün ve Kurşunlu eski Belediye Başkanı Erkan Dönmez birer konuşma yaparak, İnegöl'ün il olması gerektiğini ifade ettiler.