İHRACAT RAKAMLARINI AÇIKLADI

İstanbul İhracatçı Birlileri (İİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Güleç,İİB'nin 2018 yılının ilk altı ayında gerçekleştirdiği ihracat rakamlarını açıkladı. Güleç, "İİB olarak 2018 yılı ilk altı ayı ihracatımız bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 oranında artış kaydederek 3 milyar 440 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik" dedi.

İHRACATIN YÜZDE 4,3'LIK KISMI İİB KANALIYLA YAPILIYOR

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği, Hububat, Bakliyat, Yağı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Yaş Meyve-Sebze İhracatçıları Birliği'nin yanı sıra Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği koordinatör başkanlığını yönetenGüleç, Türkiye ihracatının yüzde 4,3'lık kısmının İİB kanalıyla yapıldığını belirtti.

Ayrıca Güleç,İstanbulYaş Meyve-Sebze İhracatçıları Birliği'ninyüzde 32 oranında artış kaydederek 199 milyon dolar, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği'ninyüzde 25 oranında artış kaydederek 368 milyon dolar, Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği'ninyüzde 19 oranında artış kaydederek 414 milyon dolar, Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'ninyüzde 17 oranında artış kaydederek 742 milyon dolar, Hububat,Bakliyat,Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'ninyüzde 9 oranında artış kaydederek 955 milyon dolar, Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin yüzde 3 oranında artış kaydederek 327 milyon dolar, Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin iseyüzde 2 oranında artış kaydederek 76 milyon dolarolarak gerçekleştiğini açıkladı.

İSTANBUL İHRACATTA BİRİNCİ

İİB rakamlarını değerlendiren Güleç, "Koordinatör Başkanı olduğum İstanbul İhracatçı Birlikleri'nin 2017 ve 2018'in ilk 6 aylık performanslarını değerlendirdiğimizde; ihracatımızın 2018 yılının ilk 6 ayında yüzde 7 oranında artarak 3 milyar 440 milyon dolara yükselirken, son 12 ayda ise bir önceki yıla göre yüzde 7 artışla 7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Öte yandan ihracatı ülkeler bazında da incelersek, 2018 yılının ilk altı ayında en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk 5 ülke; Irak, Almanya, Rusya, Birleşik Krallık ve İtalya olarak kayıtlara geçti" dedi.

Ayrıca ihracat rakamlarını İİB'nin sorumluluk sahasında bulunan iller açısından değerlendiren Güleç, 2018 yılının ilk altı ayında en fazla ihracat yapan iller sıralamasında İstanbul'un 1., Bursa'nın 2., Kocaeli'nin 3. sırada olduğunu açıkladı.İstanbul İhracatçı Birlileri (İİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Güleç,İİB'nin 2018 yılı ilk altı ayında, 3 milyar 440 milyonihracat ile Türkiye genelinde 8. büyük genel sekreterlik konumunda olduğunu söyledi.

Bakan Işıkhan Açıkladı"Kişi başı milli gelir tarihin en yüksek seviyesinde Bakan Işıkhan Açıkladı"Kişi başı milli gelir tarihin en yüksek seviyesinde