BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen Genel Kurul Toplantısı'nda, kurumun 2015 yılı faaliyet raporu ile 2015 mali yılı denetçiler raporu, meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

150 MİLYON EUROLUK KREDİ

Kurumun gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi hedeflediği yatırımlara ilişkin meclis üyelerine bilgi veren BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Avrupa Yatırım Bankası'ndan (AYB) temin ettikleri 150 milyon euroluk krediyle, Bütünşehir Yasası kapsamında görev alanlarına dahil olan 10 ilçenin içme suyu hatlarını yenileyeceklerini belirtti.

ÇALIŞMA 10 İLÇEDE YAPILACAK

Çetinavcı, "Çeşmeden akan suyun içilebildiği şehirlerin başında gelen Bursa, bu özelliğini, nitelikli su kaynaklarına sahip olmasının yanında, BUSKİ'nin içme suyunu daha nitelikli, sağlıklı ve kaliteli teminine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalara borçludur.

Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü

İnegöl, Mustafakemalpaşa ve Karacabey başta olmak üzere Bütünşehir Yasası'yla görev ve sorumluluk sahamıza giren 10 ilçenin tamamında hali hazırdaki içme suyu hatlarını yenileme kararı aldık" diye konuştu.

KAYIP-KAÇAKTA HEDEF %23

Gerçekleştirecekleri yatırımla ilçeleri sağlıklı suya kavuşturmanın yanında, sudaki kayıp kaçak oranlarını da merkezde olduğu gibi yüzde 23'ler seviyesine çekmeyi hedeflediklerini belirten Çetinavcı, BUSKİ'nin sudaki kayıp kaçakla mücadelede sergilediği performansla, Türkiye'deki su ve kanalizasyon idareleri arasında ilk sırada geldiğine işaret etti.