TÜM HUZUREVLERİ ARASINDA BİRLİKTELİK

Bursa ili içerisinde bulunan tüm huzurevleri arasında birliktelik sağlamak isteyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Şube Müdürlüğü, Huzurevi Vakfı ve Huzurevi Derneği yöneticileriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın talimatlarıyla İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevini ziyaret etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevleri Vakfı Başkan Yardımcısı Gürkan Kaya, Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Şube Müdürü Hüseyin Toprak, Bursa İli Huzurevleri Koruma ve Yardım Derneği Başkanı Mustafa Gökbalkan, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği Başkanı Dr. Rüştü Burlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Gençlik Komitesi Sorumlusu Gürkan Kaya, Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Vakfı Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Huzurevi Derneği Başkanı İmdat Atak ve ZEDER Derneği Başkanı Mustafa Enver Yılmaz'ın bulunduğu heyeti, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ile İnegöl Belediyesi Huzurevi Müdürü Yahya Kani ağırladı.

İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevinde gerçekleşen buluşmada, heyet huzurevini gezerek incelemelerde bulundu. Sosyal alanlardan odalara, mutfaktan berber odasına kadar huzurevinin her alanını gezen heyet, son derece modern hizmet sunulan İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi'ne hayran kaldı.

STANDARTLARIN YÜKSELTİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ

Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevleri Vakfı Başkan Yardımcısı Gürkan Kaya, "Ziyaretimizi Büyükşehir Belediye Başkanımız ve aynı zamanda Vakıf Başkanımız olan Alinur Aktaş beyin önerisiyle gerçekleştiriyoruz. Alinur Başkanımız 11 Ekim 2018 tarihinde Huzurevi Vakfımızın olağan genel kurulunda Vakıf Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. İlk toplantıda da Vakıf Başkanlığına seçildi. Buradaki amacımız da Büyükşehir Belediye Başkanımızın Vakfa sahip çıkmasıyla birlikte Bursa'da yaşayan bütün yaşlılarımızın huzurevinde ikametiyle ilgili her kalite kontrol ve yaşam standartlarının yükseltilmesini hedefliyoruz. Bu hedefimizdeki en büyük amacımız da artık huzurevlerinde yaşlılara yerel yönetimlerin sahip çıkmasını, gelecekteki yaşlı sayımızın artışı da göz önüne alındığında bir ulaşım, bir trafik gibi kentteki yaşlıların ortamlarının, imkanlarının sağlanması noktasında da büyükşehirlere daha büyük görev düştüğünü düşünüyoruz. Bu noktada Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a vakıf başkanımız olduğu için teşekkür ediyoruz. Yaşlılara verdiği değeri ve önemi de takdirle karşılıyoruz. 1 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de vakfımızı ve huzurevimizi 3 kez ziyaret etmesi bunun bir göstergesidir" dedi.

AMAÇ TÜM HUZUREVLERİYLE KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var

İnegöl'e gerçekleştirilen ziyaretin amacından da söz eden Kaya, "Amacımız Bursa'daki bütün huzurevleriyle ortak koordinasyon halinde çalışmak. Çünkü İnegöl'deki huzurevi de bizim huzurevimiz, Kaplıkaya'daki huzurevi de sizin huzureviniz. O yüzden huzurevlerini artık ayrı çalışma ortamı gibi düşünmek doğru değil. Birlikte hareket ederek ortak akılla huzurevlerinde standartları ve kaliteyi yükselterek gelecekte de huzurevlerinde kalacak yaşlılarımızın sayısının artışını dikkate aldığımızda birbirimize imece usulüyle vereceğimiz maddi manevi fikir desteği olur, donanım desteği olur bunu arttırarak yerel yönetimlerine v sahipliğinde, Büyükşehir Belediye Başkanımızın çalışma disipliniyle huzurevlerinin kalitesini yükseltmek ve artık huzurevlerinin yaşlıların zorunlu, mecburi olarak kaldığı bir mekan olmaktan çıkararak yaşlıların sosyal yaşama ortamında diğer yaşlı arkadaşlarıyla buluşabileceği, sosyalleşebileceği, beden ve ruh sağlıklarını en iyi şekilde koruyabileceği ortam olarak görüyoruz. Ben bu vesileyle bizleri misafir eden İnegöl Belediye Başkan Yardımcımız Gülhan Şahin ve Huzurevi Müdürümüze, personeline de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyet ifade ederek; "Bugün Bursa Büyükşehir'den huzureviyle alakalı Vakıf, Dernek ve Müdürümüzle çalışma arkadaşları ziyaretimize geldiler. Ziyaretin amacı hem burada yapılanları görmek hem de birlikte neler yapabiliriz, yaşlılarımıza en iyi hizmeti nasıl verebilirizin sohbetiydi. İnşallah amacımıza ulaşacağız. Güzel şeyler olacak. Kendilerine ziyaretleri için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.Ziyaret anısına Gülhan Şahin ve Yahya Kani'ye çiçek takdim edildi. Ayrıca huzurevinde kalan vatandaşlara da karanfil dağıtıldı.