İnegöl Belediyesinin Mart ayı olağan Meclis toplantısında gündeme gelen mahallelerin sınır değişiklikleri ve cadde, sokak isimlerindeki değişiklikler oy birliği ile kabul edildi.

Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi

ERTUĞRULGAZİ MAHALLESİ

Belediye Meclisinde alınan kararla, İlçemizin Üçevler Mahallesinin isminin Ertuğrulgazi Mahallesi olarak değiştirilirken, Orhaniye Mahallesi'nin Bursa - Eskişehir Karayolunun kuzeyinde kalan Yıldırım Caddesi, Alanyurt Caddesi, Acar Sokak, Sezgin Sokak, Şeker Sokak, Memiş Sokak, Kozluca Yolu Sokak, Bülbül Caddesi, Alemdar Sokak, Tunaboyu Sokak, Adres Sokak, Özen Sokak ile çevrili kısmın Orhaniye Mahallesinden ayrılarak Ertuğrulgazi Mahallesine dahil edilmesine de karar verildi.

3 MAHALLENİN SINIRLARI DEĞİŞTİ

Yine belediye meclisinde alınan karar ile Orhaniye Mahallesinde bulunan Alemdar Sokağın kuzeydoğusunda kalan adalar ise Yeni Mahalle sınırlarına dahil edildi.

Kemalpaşa Mahallesinde bulunan Ocakbaşı Sokak, Güleryüz Sokak, Kahya Sokak, Kuğulu Park Sokak, Park Caddesi, Ahmet Türkel Çevre Yolu ile çevrili kısım Kemalpaşa Mahallesinden ayrılarak Hamidiye Mahallesi sınırlarına dahil edildi.

Ayrıca Akhisar Mahallesi'nde Toki yolu üzerinde bulunan bulvara ise Hüsnü Güven Caddesi ismi verildi.

HÜSNÜ GÜVEN KİMDİR?

İşgal günlerinde, İnegöllü Hüsnü Güven'in 25 kişilik süvari müfrezesi, çok stratejik bir bölge olan Kozluören-Babasultan hattında Yunanlıları gözlemekle görevliydi. Bu süvari müfrezesinin karargahı ise Merzukiye köyündeydi.

Derviş Bey çetesi ve diğer katılanlarla birlikte bu gurup 140 kişiyi buldu. Akıncı Müfrezesi, 10 Ocak 1921 günü Kazancı mevkiindeki Çukurköprü denilen yerde pusu kurup düşman konvoyuna saldırdı. Düşman, 19 ölü ile her şeyi bırakarak kaçtı.

Bu çabalar sonucu, 12 Ocak 1921 günü İnegöl işgalden kurtuldu. Bu başarılı direnişleri nedeniyle tutuklanıp Atina'ya sürülen Üsteğmen Hüsnü Güven ancak Kurtuluş'tan sonra İnegöl'e dönebildi.