Kurban Bayramı'na Sayılı Günler Kala Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar? Kurban Bayramı'na Sayılı Günler Kala Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?
OLAY GAZETESİ DÜN MANŞETTEN VERDİ
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın, dün Hızlı Tren’in İnegöl’den geçeceği şeklindeki köşe yazısı, İnegöl’de büyük heyecan uyandırdı. Fakat Hızlı Trenin İnegöl’den geçmesi, şu an için net değil. Zira öncelikle, güzergâhın belirlenmesi için etüd çalışmaları yapılacak.

COĞRAFİ SEBEPLER KARARI ETKİLEYECEK

Ankara-Bursa hızlı tren projesinin Ankara-Bilecik kesimi işletmeye açık durumda iken Yenişehir-Bursa kesiminde yapım çalışmaları devam ediyor. Hızlı tren hattının Yenişehir’den Bilecik veya Osmaneli’ne bağlanması düşünülürken, coğrafi sebeplerden dolayı güzergahın revize edilmesi gündeme geldi.

11 Aralık’ta başlayacak ihale sürecinde 2 farklı rota etüd edilecek.

2 YIL İLERİYE ATTI

Hızlı trenin Yenişehir-Bilecik etabı için, öngörülen güzergahta ortaya çıkan heyelanlar nedeniyle 2 yıldır uygun zemin bulamayan TCDD rotayı Yenişehir-İnegöl-Bozüyük güzergahına çevirdi.

11 Aralık’ta yapılacak Yenişehir-Bozüyük proje ihalesinde işin bitişi için 18 ay süre veriliyor.

18 ay sonra proje tamamlandığında inşaat ihalesi yapılacak.

TURANKÖY’E KADAR SORUN YOK

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin;

“Bursa-Ankara Hızlı Tren güzergahının Turanköy’e kadar kısmında problem yok. Turanköy’den Yenişehir’e kadar kalan kısım karayoluna paralel geliyor. Yenişehir’den Bilecik’e bağlanacak hat üzerinde önce Bilecik, sonra Osmaneli, sonra Vezirhan denendi.
Geçiş güzergahındaki coğrafyada problem var. Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD bu güzergahta İnegöl-Yenişehir arasındaki Çayırlı köyünden Bozüyük’e bağlayabilir miyiz diye proje denemesi yapılacak” dedi.

ÖNCE ARAŞTIRILACAK

Şahin; “Maliyetler, eğimler, toprak yapısı hepsi araştırılacak. Şu anda toprak yapısı ile ilgisi sıkıntı var. Önce araştırmalara yapılacak. Ondan sonra konu netleşecek” ifadelerini kullandı.