AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını Genç Gazete Yazı İşleri Müdürü Cem Taşkıner ve İnegöl Online Genel Yayın Yönetmeni Adem Demir'e anlattı.

CAMİDE ÖĞRENDİM

Şahin, darbe girişiminin gerçekleştiği akşamda programları olduğunu aktararak; "Manavlar Derneği'ni ziyaret edecektim. Kasımefendi Camii'nde yatsı namazında buluşacağız. Ardından da Manavlar Derneği'ne gidecektik.

Namazı kıldık. Hoca Amenerresulu okurken telefonum sessizde ama sürekli çalıyor. Biraderim aramış. Mesaj yazdım camideyim diye tekrar telefonumu yerine koydum.

TANK DEMEK DARBE DEMEK

O arada danışmanım Sedat Bey geldi. 'Abi köprüye tanklar çıkmış. Bir şeyler oluyor' diye fısıldadı kulağıma.

O an çok acayip oldum. Zira tank demek darbe demek... Aklıma ilk gelen darbe oldu. Tankla terör tatbikatına gidilmez. Silahla gidilir. Aklıma bir kalkışma mı var diye geldi.

BÜTÜN TEŞKİLATIN TOPLANMASI İSTENDİ

Camiden koşarak çıktım. Hemen Genel Başkan Yardımcımızı aradım. Saat 22.45 civarı. Ben partiye geçiyorum ne yapamam gerekiyor dedim. Hemen bütün teşkilatı topla dedi. Teşkilat Başkanımızı aradım. Partiye gidiyorsunuz, herkesi partiye çağırıyorsunuz diye talimat verdi" dedi.

Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu

DOMBRA MÜZİĞİ VERİN

Partide yaşananları da aktaran Şahin;

"İlk önce arkadaşlara şunu söyledim: Bütün köyleri arayın. Burada toplanalım. Haberlerde henüz bir darbe yazılmıyor. Tanklar köprünün bir bölümünü kapatmışlar. Sonra da ses düzenini getirin dedim.

Recep Tayyip Erdoğan sözleriyle dombra müziği verin dedim. Sonra İlçe Başkanımız ve Belediye Başkanımız da geldi.

WHATS APP'DAN HABERLEŞTİK

Başbakanımız, bakanlarımız ve milletvekillerimizin de olduğu WhatsApp grubumuz var. Onlarla da görüşüyoruz. Bombalanma daha olmamıştı. Meclis'e geçilmesi istendi. Biz de teşkilattayız diye yazdım.

İlçe Başkanlarımız ile görüşmelerimiz oldu. Herkesin partiye geçmesini, herkesin partide toplanmasını istedim.

Bir yandan da aşağıda kaç kişi var onlara bakıyorum. Başbakanımız çıkmamış, darbe metni okunmamıştı. Aşağıda 1000'e yakın kişi vardı" diye konuştu.

BUNLAR KORKAK DEDİM

"Darbe metni okuduklarında çok üzüldüm" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Bu gerçek bir darbe dedim ama. Darbecinin yüzünü göstermemesi üzerine bunlar korkak dedim. Bana çok büyük cesaret verdi. Darbe metnini hazırlayıp okuyamayan korkaktır.

O cesaret yoksa halkın cesaretinin karşısında duramazsınız. Yurtta Sulh ekibi mi öyle bir şey... Sıkıyönetim kararı aldıklarında da tüm İnegöl'ü davet edelim buraya dedim. Ben aşağıda konuştuğumda da onu dedim. Biz buradayız nerede o darbeciler dedim"

EVİMİ ARAMAK AKLIMA GELMEDİ

"Evimi aramak hiç aklıma gelmedi. Danışmanım yenge arıyor dedi. Buraya gelsinler dedim. Onlar da buraya geldi.

Sonra çıkıp hemşerilerimize hitap ettik. Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız bağlandı. Meydanlara çıkın dedi. Yatmaya hazırlanan insanlar pijamaları ile yollara çıktılar. İnsanlar verdikleri karara, iradeye, attıkları oya sahip çıktılar. İrademi değiştirme gücü de bende dediler"

3-5 NÖBETİ YENİŞEHİR'DE

İnegöl'de herhangi bir kalkışmayı düşünüp düşünmediğini de paylaşan Hüseyin Şahin; "Ben Kaymakam Beyi aradığımda Jandarma Komutanlığına gidiyorum dedi. Sonra beni aradı. Komutanımız izindeymiş. Sorun olmadığını ifade etti.

Bir paşamız var. Onu da aradım. O da bana cesaret verdi. Darbe kalkışması var biz içinde değiliz dedi. Şehrinde de değil başka yerde. İşin içinde olsa kendi şehrinde olur. Bu demek ki Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grup...

TÜM İMAMLAR TOPLANDI

Hiç ümitsizliğe kapılmadım. Başaramayacaklarına inancım sonsuzdu. Camilerde salalar okundu. Müftülüğümüz tüm imamları topladı. O gece çok organize oldular. Belediye hoparlöründen halkımıza çağrı yaptık. Mesajlar gönderdik. Sonra Yenişehir'e gittik. 3-5 nöbetini Yenişehir'de tuttuk" ifadelerini kullandı.

HALKIMIZ BÜYÜK BİR MÜCADELE VERDİ

Şahin, şöyle devam etti:

"Bu yaşananlar tam bir hainliktir. Meclis'e bomba atıyorsun. Bu bir iç savaş çıkartma isteğidir. En çok üzüldüğüm olaylardan biri de meclisin bombalanmasıydı. Birçok başarı hikayesini şimdi TV'lerde izliyoruz.

Tankın karşısına dikilenleri, ezilenleri izliyoruz. Halkımız büyük bir mücadele verdi. Millet kendi değerlerine sahip çıktı. Günlerdir nöbetteler. Demokrasi nöbetinde bulunmaya devam ediyoruz"