İnegöl Halk Eğitim Merkezinin 2014 yılı Ekim ayından itibaren kurslar düzenlediğini belirten kurum müdürü Burhanetttin Özdemir, eğitim yılının Eylül ayında sona ereceğini bildirdi.

30 BİN KİŞİYE EĞİTİM

Eğitim yılı başından bu zamana kadar bini aşkın kurs düzenlediklerini belirten Özdemir, bu kurslarda 28 bin kişiye eğitim verdiklerini aktardı.

Özdemir, Ağustos ayı sonu itibariyle kurs sayısını bin 200'e çıkartarak, toplam 30 bin kişiye ulaşmak istediklerini söyledi.

KURSLARA YOĞUN TALEP

Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek

Önümüzdeki günlerde kurslar açacaklarını belirten Özdemir şöyle konuştu;

"Yaz ayında açacağımız kursların birçoğu bayram sonrasına erteledik. Bayramın hemen ardından Eylül ayının 15'ine kadar sürecek kursları açacağız. Şuan açacağımız kurslar bizden talep edilen kurslar.

"Düzenleyeceğimiz kurslar; autocad kursu, ahşap CNC kesim kursu, bilgisayar kursu, 4-6 yaş çocuk etkinlikleri ile ilgili kurs. Bu kursumuz çok talep görüyor. 80 kişi müracaat etti.

100 kişiye yakın talep olan giyim kursunu yine 2 aylık zaman diliminde düzenleyeceğiz. İnegöl'de ihtiyaç olan yaşlı bakımla ilgili açacağımız kursumuz var."

"Bu kursumuza da 50 kişi başvurdu. Muhasebe kurslarımız başlayacak. Yine en çok yaz ayında fazla talep olan İngilizce kursu açacağız. Kursumuzu 2 grup halinde başlatmak istiyoruz.

Sürücü kurslarının talebi doğrultusunda direksiyon öğretmenliği kursumuzu önümüzdeki günlerde başlatacağız. Kantin işletmeciliği kursu da düzenleyeceğiz. Bunun yanında kooperatifte çalışanlara yönelik kurs düzenleyeceğiz."

OKULLARDA YAZ KURSLARI

2 ay içerisinde 15 çeşit kurs düzenleyeceklerini bildiren Özdemir, Kursların çoğunun istihdama yönelik olduğunu, öğrencilerin, yaz tatilinde boş vakitlerini sokaklarda geçirerek kötü alışkanlıklar edinmelerini engellemek ve meslek edindirmelerini sağlamak amacıyla yaz kursları açtıklarını da belirtti.