Yaklaşık 10 yıldır İnegöl'de görev yaptıktan sonra geçen yıl görevlendirme ile İl Tarım Müdürlüğü bünyesinde Koordinasyon Ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğüne atanan ve kısa bir süre önce yeniden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü olarak görevine başlayan Mahmut Doğru, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

TARIM FUARI İSTİŞARESİ

Ayrıca ziyaret sırasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ve İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik 12 -15 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan İnegöl Tarım Fuarı ile ilgili de istişare yaptılar.

TARIM GELİŞECEK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş;

"Bugün İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Mahmut Doğru ve İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik'i misafir ediyoruz. Ben öncelikle kendilerine hoş geldiniz demek istiyorum. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz yaklaşık 10 yılı aşkın bir sürelik hizmetinin ardından, geçen yıl Bursa'da şube müdürlüğü görevine atanmıştı Bursa'daki görevinin ardından yine bizlerle beraber.

Öncelikle yeni görevinin tekrar kendisine hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnanıyor ve ümit ediyorum ki müdürümüz ilçede tarımın gelişmesi, tarımla alakalı ciromuzun, tarımla alakalı kalite standartlarının yükselmesi için elinden gelen bütün gayreti ortaya koyacaktır.

Bugün kurumlarımızın amirleri olarak tarımla alakalı istişare toplantısı yapalım istedik. Hem de beraberinde müdürümüz sağ olsun yeni görevine başlaması hasebiyle ziyaretimize geldi" dedi.

Kurban Bayramı'na Sayılı Günler Kala Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar? Kurban Bayramı'na Sayılı Günler Kala Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?

12-15 EYLÜL ARASINDA

Aktaş; "12-15 Eylül 2015 tarihleri arasında bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz 'İnegöl Tarım Fuarı'mızda inanıyorum ve ümit ediyorum ki bu yıl daha da üzerine koyarak yolumuza devam edeceğiz ve ortaya çok güzel neticeler çıkaracağız. Bunun dışında şehrimizde şu an ay çekirdeği hasadı yapılıyor.

Onunla alakalı üreticilere kurutma alanları oluşturularak bu konuda imkanlar sağlandı. İnşallah 2015 yılını geçen yıla göre daha iyi bir yerde kapatırız. Ama gerçek şu ki ilçe tarımına hizmet eden tüm kurum, kuruluş ve STK'ların gerçekten tek yürek tek nefes olması gerekiyor.

Bu bizim için olmazsa olmaz bir konu, önümüzdeki günlerde bu konuyla alakalı çalışmalar yapacağız. Ben hem oda başkanımıza hem de ilçe tarım müdürümüze tekrar hoş geldiniz diyorum. Yaptığımız görüşmelerin ilçemize ve tarım sektörüne hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

HER DAİM YARDIMCI OLDULAR

Ziyaret sırasında açıklamada bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru;

"Öncelikle Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a bizleri kabul ettiği için çok teşekkür ederim. Başkanımızın da dediği gibi on yılı aşkın bir süredir İnegöl'de İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü olarak görev yaptım. Kendileri bize tarım konusunda her zaman yardımcı oldular. İnegöl tarımının kalkınması adına son derece güzel projeler yaptılar ve bu konuda çalışmalarına devam etmekteler.

Belediye, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası birbirleriyle bağlantılı kuruluşlardır. Tarımın ivme kazanması konusunda Belediye Başkanımız bize çok yardımcı oldu. Kendisine bu konuda göstermiş oldukları desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Doğru son olarak;

"Bir yılı aşkın süredir şube müdürü olarak Bursa'da görev yaptım. Tekrar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevimize başladık. Bundan sonra elimizden geldiği kadarıyla başkanımız ve diğer kurumlarımızla iş birliği içinde olacağımızı buradan beyan ediyoruz. İnegöl'ün tarımsal kalkınması adına elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Başkanımızın bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bize her türlü yardım ve desteği sağlayacağına eminiz. İnşallah güzel bir iş birliği içerisinde bu çalışmalarımızın devam edeceğini belirtmek istiyor, kendisine de saygılar sunuyor ve teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ORTAK ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise;

"İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüzün yeni görevine başlaması ila alakalı belediye başkanımızı makamında ziyaret ediyoruz. İlçe müdürümüzün de dediği gibi belediye başkanımız her zaman tarım konusunda bizim yanımızda oldu.

Beraber ortak birçok çalışmaya imza attık. İşte 12- 15 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Tarım Fuarını hep üzerine koyarak ve ileriye götürerek bugünkü noktasına getirdik" dedi.

BİRİKİMLERİNDEN YARARLANACAĞIZ

"Biz hepimiz geçiciyiz, önemli olan İnegöl çiftçisine ne hizmet verebiliriz onun çalışmaları ve onun derdindeyiz" diyen Çelik;

"İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüzde zaten daha önce İnegöl'de bulunduğu dönemde İlçe Tarımı adına çok yararlı işler yaptı. Belediye başkanımızın dediği gibi kendisinin birikimlerinden yararlanacağız.

Hep birlikte İnegöl için elimizden ne geliyorsa onları ortaya koyacağız. Belediye Başkanımıza bizleri bugün kabul ettiği için teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.