Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, yürütme kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Cerrah, kaldırım işgalinin ardından çöp sorununun çözümü konusunda da basından destek istedi.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ VE İNEGÖL'E SAYGI

Cerrah yaptığı açıklamada;

"Sorumlu ve duyarlı olmak kent kültürünün bir gereğidir. Medeniyetler şehirlerde kurulur. Her insanın yaşamış olduğu kente karşı sorumlulukları ve vazifeleri vardır.

Bu sorumlulukların yerine getirilmesi oranında kentlerde yaşam düzenli ve anlamlı ve kaliteli olur. Kuralsız, sorumsuz ve saygısızlığın hakim olduğu kentlerde hayat tam bir eziyet ve zulüm halini alır. Kent konseyi olarak Bu ay ki konunuz "çevre temizliği ve İnegöl'e saygı"


Bizler, birçok konuda öncü olan, mobilyanın başkenti olmuş bir kentin çevreye duyarlılık konusunda da Türkiye'ye hatta dünyaya örnek olmasını ve İnegöl'e de yakışanın da bu olduğuna inanıyoruz" dedi.

YÜZ KIZARTICI SAYISIZ MANZARA

İnegöl'ün park ve çeşitli bölgelerinde yaptıkları çalışmalarda yüz kızartıcı sayısız manzaraya rastladıklarını aktaran Cerrah;

"Bu manzaralardan oluşan bir broşür çalışması yaptık ve takdirlerinize sunacağız. Parklarımız, bahçelerimiz rastgele ve sorumsuzca atılan çöpler neticesinde giderek oturulamaz bir hale gelmekte, Zamansız çıkarılan çöpler, gelişi güzel atılan izmarit, çekirdek ve çöpler cadde ve sokaklarda, park ve bahçelerde utanç görüntüleri oluşturmaktadır.

Bu kentte yaşayan bizler sorumlu ve duyarlı olmazsak hem kendimizi hem de çevremizi uyarmazsak sadece temizlik araç ve personeli 5 kat artsa da sorun yine çözülmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı


Çevre duyarlılığı ile ilgili 40 bin broşür, 500 afiş bastırdıklarını aktaran Haydar Cerrah, şöyle devam etti:

"Billboardlarda yapacağımız uygulamalar, Belediye başkanlığımız, milli eğitim müdürlüğümüz, müftülüğümüz, odalar ve STK lar ile ortaklaşa yapacağımız projeler ile bu büyük sorunu çözmek konusunda hep birlikte gayret edeceğiz.

"Temizlik imandandır" ve "yolda yürürken eziyet veren bir cismi kaldırmak kişinin imanının gereğidir" ilkelerini söyleyen bir dinin mensuplarına çevreye duyarlı olmak ve temizlik konularında zirve de olmak yakışır"


ZAMANSIZ ÇIKARILAN ÇÖPLER

"Şunu açıkça söylemeliyim ki başta İnegöl ve Bursa büyük şehir belediyesi olmak üzere önemli altyapı çalışmalarının yanında mutlaka yaptırım ve cezai müeyyideler konulmalıdır.

Caddelerde Sabah ve akşam günde iki defa çöp aracı geçmesine rağmen zamansız çıkarılan çöpler ile caddeler kirletiliyorsa sorunu başka yerde aramalıyız. Ayrıca çevre ve temizlik konusu sadece belediyenin değil bu kentte yaşayan tüm insanların ilgilenmesi gereken bir konudur"

AVRUPA'DA CEZALAR ÇOK YÜKSEK

"Avrupa'da yaşarken çevreye ve temizlik kurallarına itina ile uyan gurbetçilerin, anavatana gelince bu alışkanlıklarını sürdürmemeleri 'Burada da mı özgürce çöpümüzü atamayacağız' gibi savunmaları çok gariptir.

Temizlik ve düzen konusunda incelediğimiz Avrupa ülkelerinde cezalar çok yüksektir ve caydırıcıdır. Birçok Avrupa kentinde sadece izmarit atmanın cezası Türk parası ile 300 TL ile 500 TL arasında değişmektedir"

İNEGÖL BİZİM


"İnegöl bizimdir. Hem kendimiz için ve hem de gelecek nesiller için temiz bir İnegöl kurmaya ve bu kültürü yerleştirmeye mecburuz.

Halk olarak bizler sorumlu ve duyarlı olduğumuz, ilgili kurumlarımızda alt yapı çalışmalarını yaptıkları zaman inanıyoruz ki bu görüntüler "eski İnegöl" fotoğraflarında kalacaktır"