24 Haziran tarihinde gerçekleşecek erken seçim için CHP ilçe başkanından flaş açıklama geldi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir seçime hazır olduklarını ifade ederek; bir partili olarak İYİ Parti ile ittifaktan yana olduğunu söyledi.

OHAL İLE SEÇİME GİDİLMEZ

Ohal ile seçime gidilmeyeceğini belirten Demir "Bildiğiniz gibi biz Türkiye'de yerel seçimler için hazırlanırken milletvekilliği seçimleri gündeme getirilmiştir. OHAL yasasıyla seçimlere gidilmesi biraz sakıncalı bir durum. OHAL ile gidilen seçim demokratik bir seçim değildir. Biz CHP olarak yerel seçimlere hazırlanmıştık ama 24 Haziran'daki milletvekilliği seçimlerine de sonuna kadar hazırız"

Bursa'da YRP adayı Sedat Yalçın'dan BUTTİM ziyareti Bursa'da YRP adayı Sedat Yalçın'dan BUTTİM ziyareti

OHAL KALDIRILSIN

"Şuandaki mevcut iktidar tek başına iktidar bir parti ve yanında destekçisi olan bir parti var. Neden böyle bir karar aldılar demek ki memleketi yönetemiyorlar tıkandılar. Köylümüzün perişan oluşu esnafımızın perişan oluşu vatandaşımızın yüzü gülmemesi tüm umutları yitirdiler. Onun için bu seçime mecbur kaldılar. Biz bir şey talep ediyoruz OHAL'i kaldırsınlar seçime gidilmesinden yanayız. Bu şekilde sosyal adaletli bir seçim olacağına inanıyoruz" dedi.

YARIN AKŞAM BURSA'DA TOPLANTI

"Biz CHP olarak seçime hazırız, genel merkezimiz de hazır biz de şuanda yarın akşama Bursa'da il başkanlığında toplantı yapacağız" diyen Demir; "Bu toplantıda alacağımız milletvekilliği seçimi için kararları sizlere duyuracağız. Biz iktidarı değiştireceğiz tek adam rejimini yıkacağız sosyal demokrat bir anlayışla hareketimizi sürdüreceğiz, parlamenter sistemi devam ettireceğiz buna eminiz"

İNEGÖL'DEN İKİ VEKİL

"Bugün tabanda da bu görüş hakimdir biz de bu görüş doğrultusunda İnegöl'de en az iki milletvekili çıkaracağımıza inanıyoruz. Biz hazırız hodri meydan diyoruz seçime sonuna kadar hazırız böyle bir şeyi uygun gördüler ise hayırlı olsun diyoruz. Türkiye'nin geleceği seçime bağlı olduğu görülüyor inşallah daha iyi bir seçim sistemi ile Türkiye huzura kavuşur" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ İLE İTTİFAKTAN YANAYIM

Seçim ittifakları ile ilgili sorulan soru üzerine Demir, şu yanıtı verdi: "Biz ilçe başkanlığı olarak İYİ Parti ittifakı ile alakalı bir şey söylememiz bağlayıcı olmaz şuan biraz bekleyeceğiz genel merkezimizin söylemlerini bekleyeceğiz. Bir partili olarak nasıl AK Parti MHP ile ittifak kurdu ise ben de İYİ Parti ile ittifak kurmaktan yanayım"