MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor
Hayırsever işadamı Tarık Celaloğulları tarafından, 2 yıl önce kazada ölen yeğeni adına yaptırdığı, 24 derslikli, NaireÇekiyeva İnegöl Anadolu Lisesi ile babası adına yaptırdığı 250 seyirci kapasiteli Hacı Hayrullah Çekiyev Spor Salonunun resmi açılışı Başbakan Vekili Bülent Arınç tarafından yapıldı.

ÇEKİYEVA AİLESİNE ÇİÇEK

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde Kur’anı Kerim okundu. Okul adına öğrenciler, NaireÇekiyeva’nın annesi Feride Çekiyeva ile babaannesi Hakikat Çekiyeva’ya çiçek takdim etti. Daha sonra Ertuğrulgazi Derneğinin halk oyunları gösterilerini sundular.

NİHAT HATİPOĞLU’NDAN SÜRPRİZ

Açılışa katılarak sürpriz yapan Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, okulu yaptıran Hayırsever işadamı Tarık Celaloğulları’nın aile dostu olduğunu belirterek, okulun hayırlı olmasını diledi. Nihat Hatipoğlu, “2 yıl önce kazada ölen kızları için bu güzel mekânı yaptılar. Mevlam mekânını cennet eylesin. Babası için de bir spor salonu yaptırmışlar. Yüce rabbim ülkesine, bayrağına, dinine, Peygamberine, Kur’anına bağlı olan ülkesini seven gençlerin sayısını çoğaltsın” diyerek, dua yaptı.

“KIZIMIZI TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİK”

Hep birlikte yapılan duanın ardından konuşan Tavros Grup Otelcilik ve Yatırım A.Ş’nin ortaklarından Ahıskalı işadamı Tarık Celaloğulları;

“Okulu kızımızın adına yaptık. Kızımızı 2 sene önce trafik kazasında kaybettik. Ailece İnegöl’e okul yapmayı düşündük ve Anadolu Lisesi ile spor salonu yaptık. İnşallah burada eğitim gören öğrenciler Başbakan ve Cumhurbaşkanı olurlar. Bizim ailede bundan gurur duyar” dedi.

EĞİTİM ORDUSUNA SAHİBİZ

İnegöl’deki eğitim yatırımlarına değinen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 110 okulda eğitim gören 52 bin öğrenci ile 3 bine yakın öğretmeniyle İnegöl’ün büyük bir eğitim ordusuna sahip olduğunu belirterek, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

BAŞTÜRK İLE KIZILCIKLI’YA ÖVGÜ

11 yıl önce İnegöl’de 7 lisenin olduğunu anımsatan Başkan Aktaş, “Öğrenciler 60 kişilik sınıflarda okuyordu. Bugün hamdolsun İnegöl’de 3’ü özel olmak üzere 25 lise var. 11 yıllık süreçte eğitime yapılan yatırımın toplam tutarı 150 milyon TL. Bunun 100 milyonu hayırseverler marifetiyle, 50 milyonu devletimiz marifetiyle yapıldı. Bu güzelliklerin oluşmasında çok değerli Kaymakamlarımızın, Milletvekillerimizin öncelikle önceki dönem Milletvekilimiz Sedat Kızılcıklı beyin yine çok değerli eski Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Baştürk beyin ve beraberinde İnegöl’deki tüm katmanların, özellikle hayırseverlerimizin çok önemli destek ve katkıları var” ifadelerini kullandı.

KIZ MESLEK TAŞINIYOR

NaireÇekiyeva İnegöl Anadolu Lisesi ile Hacı Hayrullah Çekiyev Spor Salonunun yanında bulunan 8 dönümlük alana yeni okul yapılacağını müjdeleyen Başkan Aktaş;

“İnegöl’e 40 yıldan fazla hizmet eden Kız Meslek Lisemizi bu alanda yenilemek istiyoruz. Burası mini bir eğitim Kampüsü olacak. Okulun şuanda bulunduğu alanı da kentsel dönüşümle çok güzel bir alan olarak İnegöl’e kazandıracağız” diyerek, İnegöl Belediyesi olarak eğitime çok yüksek rakamlı yatırımlar yaptıklarını belirtti.

“HAYIRSEVERİMİZ ÇOK”

İnegöl’de hayırsever işadamlarının çok fazla olduğunu aktaran AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin

“İnegöl bereketli ve rahmetli bir yer. Hamdolsun ki bu rahmeti ve bereketi burada yaşayanlarla İnegöl’e gelen misafirler yaşıyor. İnegöl paylaşıyor, paylaştıkça da büyüyor. Büyüdükçe de güzelleşiyor. 12 yılda eğitim alanında çok şey yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Okulun eğitim camiasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

EN GÜZEL HAYIRLARDAN

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan okulun en güzel hayırlardan birisi olduğunu söyledi. İnegöl’ün üreten kent olduğunu ifade eden Recep Altepe;

“İnegöl’ümüz hızlı bir şekilde gelişiyor ve kalkınıyor. İnegöl pırıl pırıl parlayan kentlerimizden birisi. Alt yapısıyla üst yapısıyla tüm alanlarda İnegöl’ümüz artık Büyükşehir ile birlikte gelişecek. Her alanda gelişmesi büyükşehirle birlikte olacak. Yeni okul İnegöl eğitimine hayırlı olsun” dedi.

HAYIRSEVER AİLEYE TEŞEKKÜR

Okul ile salonu yaptırarak, İnegöl eğitimine bağışlayan hayırsever işadamı Tarık Celaloğulları ile ailesini kutlayan Bursa Valisi Münir Karaloğlu;

“Bursa’da hayırsever insanlarımız ile işadamlarımız var. Eğitime yardımcı olan Büyükşehir Belediyemiz ile ilçe belediyelerimiz var. Bursa’mızda eğitimin alt yapısı her geçen gün güçleniyor. 2 bin 850 sınıfta akıllı tahtalar monte edildi. 18 bin tablet çocuklarımıza ulaştırıldı. Yeni okul ile spor salonu hayırlı olsun” dedi.

GENÇLERLE İFTİHAR EDİYORUZ

Başbakan Vekili Bülent Arınç ise Türkiyede 16 milyon, Bursada da 500 binin üzerinde öğrencinin ders başı yaptığını belirterek, bu gençlerle iftihar ettiklerini söyledi.

Öğrencilere, “Geleceğimizi, bütün ümidimizi size bağladık” diye seslenen Arınç, “Allah size akıl fikir versin. Allah size işlerinizde, derslerinizde başarılar versin, kazadan beladan korusun. Bu güzel öğretmenler, anneniz, babanız, kardeşlerinizle cennet vatanımızın güzel parçası İnegöl’ümüzde en iyi eğitimi alın, bir an evvel yetişin, memleketin insanlarımızın hizmetine koşun. Sizden bunu bekliyoruz” ifadesini kullandı.

ÜLKE NÜFUSU GENÇ

Arınç, ülke nüfusunun genç olduğunu ve onların büyük bölümünün de eğitim çağında bulunduğunu ifade etti.

Eğitime yapılan yatırımlara değinen Bülent Arınç, şöyle devam etti:

“Bütün hizmetlerimiz milli eğitim için. Devlet olarak 70 milyar lira civarında milli eğitime katkı yapıyoruz, yetmiyor. 76 milyon nüfusumuz var, yarısı 30 yaşın altında. Üniversite öğrencileriyle neredeyse 20 milyonun üzerinde eğitim çağında gencimiz var. 177 üniversitemiz, binlerce ortaokul, anaokulu, ilkokulumuz var. İftihar ediyoruz. Nüfusumuz büyük olsun, genç sayımız fazla olsun, biz onlar için gece gündüz çalışacağız. Eğitim kurumlarımızı inşallah birer birer mükemmel hale getireceğiz.”

AHISKA TÜRKLERİ KAHRAMANDIR

Celaloğullarının ailesinin köklerinin Kazakistana dayandığını dile getiren Arınç;

“Bakınız burada künyeleri okundu, Kazakistandan, Almatıdan bahsedildi. Bu topraklar, ata yurttan ana yurda ilgi duyduğumuz topraklar. Ecdadımızın ta o topraklardan buralara geldiğini biliyoruz. Ahıska Türkleri ise bir destan yaşamışlardır, zulüm görmüşlerdir, topraklarından sürülmüşlerdir, dünyanın her tarafına dağılmışlardır. Stalin döneminin en acı zulümlerini bizzat yaşamış insanlardır. Ahıska Türkleri birer kahramandır, dürüsttür, çalışkandır, vatanına toprağına bağlıdır” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERLE SINIFTA SOHBET

Konuşmaların ardından Başbakan Vekili Bülent Arınç, Kazak asıllı iş adamı Tarık Celaloğulları’naplaket takdim etti. Daha sonra okulun açılışı kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Açılış sonrası okulu gezen Arınç, sınıflarda öğrencilerle sohbet etti.