ÖRNEK HASTANE OLDU

Aşırı Tuz tüketimine aman dikkat Aşırı Tuz tüketimine aman dikkat

Yaptığı başarılı çalışma ve projelerle Türkiye'de adından sıkça söz ettiren İnegöl Devlet Hastanesi, Sağlık Tarihi müzesinin ardından 'Ambulans Tarihi Müzesi' ile 'Oyuncak Ambulans Müzesi'ni bünyesinde açtı. Dünyada ikinci Türkiye'de tek olma özelliğine sahip müzelerle, acil servis tarihi ambulanslar üzerinden anlatılacak. Türkiye'nin ilk Sağlık Tarihi Müzesine de sahip olan Devlet Hastanesi, çürümeye bırakılmış eski ambulansları müzede sergiliyor. Hastane girişinde bulunan müzede; 1. Dünya savaşı yıllarında hastaların cepheden askeri hastanelere taşınması için kullanılan askeri bisiklet ambulans, 1967 model Cadillac Deville marka ambulans, 1973 model ford marka ambulans ve 1999 model Mercedes marka ambulans sergileniyor. Müzede ayrıca 300'e yakın oyuncak ambulanslar da sergileniyor.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen, Devlet Hastanesinin 'Anne Dostu Hastane', 'Bebek Dostu Hastane', 'Yeni Doğan Dostu Hastane', 'Engelsiz Hastane', 'Yalın Hastane' gibi birçok unvana sahip olduğunu aktararak, "Sağlık Bakanlığı ruhsat ve onayı ile şehrimizde ilk ve tek veren, en üst düzey kapasitesi olan 3. Basamak ile günlük ortalama bin 400 hastaya hizmet veren Türkiye'nin en yoğun 32. Acil Servisine sahip olan hastanemiz, 27 tanesi üçüncü, 5 tanesi ikinci basamak toplam 32 erişkin ve 10 yataklı yeni doğan yoğun bakımı ile yalnız İnegöl'e değil tüm Bursa'ya hatta yakın il ve ilçelere de hizmet vermekte ve güçlendirilmiş ilçe hastanesi olmanın ötesinde 2 ay içinde hizmete sunacağımız '7 Yataklı Yanık Ünitesi' ile Bursa'nın doğusunda yer alan Yenişehir, İznik, Kestel ve Domaniç ilçelerinin de sağlık hizmetleri açısından merkez üssü haline gelmiştir."."dedi.

Kaymakam Şükrü Görücü ise İnegöl Devlet Hastanesinin hep ilkleri yaşattığını belirterek, "İl Sağlık Müdürümüzün açıkladığı rakamlara baktığımızda ülkemizin sağlık anlamında nereden nereye geldiğini hep birlikte görüyoruz. Bunda devletimizin, hükümetimizin büyük gayretleri vardır, çalışanlarımızın büyük emekleri vardır. En büyük felsefemiz de 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'." ifadelerini kullandı. Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Hüseyin Kaplan'ın yaptığı konuşmanın ardından İdari Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Kamil Saçkesen ambulans tarihine ilişkin sunum yaptı. Daha sonra müzelerin açılışına geçildi. Kurdele kesiminin ardından müzelerin açılışı yapıldı.