Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof Rüstem Aşkın, Çekirge Devlet Hastanesi'ndeki basın toplantısında son bir yılı değerlendirdi.

2015 yılında 10 milyon hastaya baktıklarını, 300 bin civarında yataklı tedavi hizmeti sunduklarını anlatan Aşkın, yoğun bakım sıkıntısını aşmak için 61 yatak ilave edildiğini, 116 palyatif bakım yatağının devreye alındığını, yoğun bakımların etkin ve verimli şekilde kullanıldığını söyledi.

İNEGÖL'E YENİ DİŞ HASTANESİ

Aşkın, "İnegöl, İznik, Karacabey, Mustafakemalpaşa Devlet Hastaneleri'ni, Nilüfer Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ni hizmete aldık. Bursa Ağız Diş Sağlığı Merkezi hastane statüsüne kavuştu. 116 palyatif yatağı, 61 yoğun bakım yatağını devreye aldık.

Yoğun bakımdaki yatak sayımız 531'e çıkardık. Şu anda normal yoğun bakım, çocuk ve yenidoğan yoğun bakım kapasitesi Türkiye standartlarının üzerinde. Orhangazi Devlet Hastanesi ve İnegöl Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ni yakında hizmete alacağız."

"Yeni kimyasal biyolojik radyoaktif nükleer ünitelerini Çekirge ve İnegöl'de devreye aldık. Kimyasal yanıklar açısından Bursa sanayi şehri olduğu için risk altında" diye konuştu.

NORMAL DOĞUM ORANI ARTTI

Diyet Gıdası Krizi: 100'den Fazla Kişi Hastanelik Oldu Diyet Gıdası Krizi: 100'den Fazla Kişi Hastanelik Oldu

Normal doğumun teşvik edilmesi konusunda Bursa'nın pilot şehir olduğunun altını çizen Rüstem Aşkın,

"Zübeydehanım Doğum Evi ve İnegöl Devlet Hastanesi güzel çalışmalar yapıyor. Son 1 ayda normal doğum oranının arttığını gözlemliyoruz. Geçen yıl yüzde 25 seviyesinde olan sezeryanla doğum oranı yüzde 14'lere düştü. Annelerin bilinçlenmesi konusunda da çalışıyoruz."

AYAKTAN KEMOTERAPİ UYGULAMASI

"Bir ay sonra radyo terapi cihazlarının yenilerinin gelmesiyle 140 olan günlük hasta kapasitesi 240'a çıkacak. Artık Mustafakemalpaşa, Gemlik ve İnegöl Devlet Hastaneleri'nde ayaktan kemoterapi uygulaması başlayacak.

Buradaki hastalarımız Bursa'ya gelmek mecburiyetinde kalmayacak. Hastanelerde hasta kabul ve muayene kayıt sistemlerini yeniledik" dedi.