İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma! İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma!
İLK KONUK AKTAŞ
İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği’nin Ramazan ayında gerçekleştirdiği Ramazan Sohbetleri, yeni bir formatta devam ediyor.
‘Kırmızı Koltuk’ adıyla süren programın ilk konuğu Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.

PROGRAMIN TAMAMI İNEGÖL ONLİNE’DE
Angelakoma Otel’deki programda Aktaş, Hastanenin yıkımı sonrasında bu alanda uygulanacak proje, yeni fuar alanı, başkanlığının ardından yapmayı planladıklarını paylaştı. Program dün İnegöl Online internet sitesinde yayına sunuldu.

TEK ÇATI ALTINDA
Başkan Aktaş, Hastane’nin taşınması sonrasında alana uygulayacakları projeyi şöyle aktardı:

“Belediye binasını tek çatı altında toplamalıyız. Heykel meydanı da dahil olmak üzere büyük bir alan yapmak istiyoruz. Tüm belediye birimlerini burada toplayacağız. Güzel bir meydanla güzel bir yapı ortaya çıkaracağız.”

İLGİLİ KESİMLERLE GÖRÜŞÜYORUZ
Türkiye genelinde yaşanan Kobani eylemleri ile ilgili olayların İnegöl’e yansımamasını da değerlendiren Aktaş,

“Biz 2010 yılında çok talihsiz olaylar yaşadık. İnegöl olayları bizi derinden yaralamıştı. Olaylarda yanlış anlaşılmalar ve provokasyon vardı. Kobani’deki olaylara karşı çok dikkatli olmalıyız. Türkiye’de maalesef istenmeyen olaylar yaşanıyor. İnegöl bu noktada gayet sağduyulu davranıyor.

Ticaretin bu kadar hızlı olması ve kanaat önderlerinin sağduyulu davranışları İnegöl’ü yaşanan olaylardan uzak tutuyor. Biz bu konuyla alakalı psikolojik olarak bazı kesimlerle görüşüyoruz. Ben bu olaylarda Kürt halkının da suiistimal edildiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ALTEPE İNEGÖL’E GELİYOR
Büyükşehir Yasası sonrası köylerde hizmetlerin istenilen düzeyde olmadığı eleştirileri üzerine Aktaş, şunları söyledi:

“İnegöl’ü Keles yada Orhaneli gibi küçük ilçelerle kıyaslamamak lazım. Büyükşehir için sabır gerekiyor. Muhtarlarımızda sabırlı olsunlar. Çarşamba günü Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe İnegöl’e geliyor. Bir dizi programlara katılacak. Yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapacak”

DIŞARIDAN FİRMALAR DA FUARA KATILMALI
Mobilyacıların heyecanla beklediği yeni fuar alanıyla ilgili net konuşan Aktaş, “Biz fuar alanını tek başımıza yapamayız. Yeni fuar alanı için mutlaka Büyükşehirin desteğini almamız gerekiyor” dedi.

Aktaş, yeni fuar alanının yapılmasının ardından İnegöl dışından firmaların da fuara katılabilmesini tartışılması gerektiğini kaydetti. Aktaş, 70-30 gibi bir oranla bunun sağlanabileceğini vurguladı.

TEK LİSTE İLE GİDİLECEK
Yapılacak ilçe teşkilatı seçimlerini değerlendiren Aktaş,

“Biz AK Parti olarak tüm seçimlerden oyumuzu arttırarak çıkan bir partiyiz. Genel merkez kongrelere tek liste ile gidilmesi kararını aldı. Öncelikle istişarelerimizi yapacağız. 14 Aralık tarihinde ilçe teşkilatımız seçimini yapacak. Bu konuda yorum yapamam. Herkes gönlündeki ismi çıkıp söyleyebilir” ifadelerini kullandı.

AKTAŞ’IN SİYASET PLANI NE"
Gelecekteki siyaset planı hakkında konuşan Alinur Aktaş,

“Siyasetle ilgili özel bir planım yok. Belediye başkanlığı görevimde 15 yılımı doldurduğumda rekor kırmış olacağım. İleride ne olacağını bilemem” dedi.

YIPRATMA AMAÇLI DAVRANIŞLAR
Huzur Mahallesi’nden bir vatandaşın kendisine İnegölspor’a bağış yaptırıldığını iddia ederek mahkemeye başvurmasını değerlendiren Aktaş,

“Tüm çalışmalarımızı kanun çerçevesinde yapıyoruz. İnegölspor’da çalışan değerli yöneticiler var. Bir vatandaşımız bizi İnegölspor’a bağışa zorladığımız iddiası ile dava etti. Sonucunu hala bekliyoruz. Bu davranışlar şahsımı, partimi ve İnegölspor’u yıpratmak için yapılan davranışlardır” dedi.

BELEDİYESPOR MADDİ SIKINTI YAŞAMAZ
Belediyenin gelirlerinde yaşanan sıkıntının Belediyespor Erkek Voleybol takımını etkileyip etkilemeyeceği şeklindeki soruyu da Aktaş, şöyle yanıtladı:

“Belediyespor’un bütçesi 1,5 milyon civarında. Belediyespor’un kendi bütçesi var. Bizim reklam konusunda ciddi gelirlerimiz var. Bu sezon her yerde reklam göreceksiniz. İddia gelirlerimiz ve federasyondan gelen gelirlerimiz var. Tüm bunlara baktığımızda bizim desteğimiz minimum seviyede”