Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından, tıbbi ve cerrahi tedavi şansı olmayan hastaların son günlerini daha iyi bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla, İnegöl Devlet Hastanesi bünyesinde, 'Palyatif Bakım Merkezi' kuruldu.

MERKEZ 19 YATAKLI

Hastane bünyesinde 19 yataklı hizmete açılan merkezde hasta kabulüne başlanırken, merkezin açılışı dün yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Açılış, saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra açılışta; 1 sorumlu uzman hekim, 12 hemşire, 1 psikolog, 1 diyetisyen, 2 sosyal çalışmacı ve 2 fizyoterapistin görev yapacağı merkezin tanıtım videosu izlendi.

Açılışta konuşan İnegöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen, Palyatif Bakım Merkezinin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, merkezin İnegöl ve Bursa'ya hizmet vereceğini söyledi.

BURSA'DA İLK MERKEZ İNEGÖL'E

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak 2015 yılında 70 palyatif yatak hedeflerinin olduğunu aktaran Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın;

"Bugün fiilen hasta yatırarak açtığımız ilk Palyatif Bakım Merkezi burası. Bursa'nın ilk Palyatif Bakım Merkezi'ni Hayrettin Bey ile ekibi kazandırdı. Onlara çok teşekkür ediyorum. Hepimiz huzurlu yaşamak isteriz.

Fakat insanların tıbben yapılacak şeylerin bittiği zamanda onları rahat ve huzur içinde tutabilmek, ağrılarını en aza düşürebilmek amacıyla Palyatif Bakım Merkezi kuruluyor. Böylelikle yoğun bakım yükü azalıyor. İnşallah bu ihtiyacımızı görecek" dedi.

DEVLETİN ŞEFKATLİ ELİ

Uzmanı uyardı, o sorun ciddi hastalıkların belirtisi olabilir Uzmanı uyardı, o sorun ciddi hastalıkların belirtisi olabilir

Merkezin hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Merkezle birlikte devletin şefkat elinin görüldüğünü ifade etti. Taban ayrıca sağlık çalışanlarına yönelik yapılan çirkin saldırıları da kınadı.

ALLAH BELALARINI VERSİN

İnegöl'ün hizmete doymadığını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin;

"İnegöl Devlet Hastanemizi 10 ay önce hizmete açtık. Hastanemizi hizmete açtıktan sonra büyük bir memnuniyet gördük. Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin Bursa'da başlattığı çalışmalara İnegöl Devlet Hastanesi de bir katkı koyuyor. Hastanemizde insanımıza hizmet veren herkese teşekkür ediyorum."

TARİHTEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE AYAKTAYIZ

Terör saldırılarına da değinen Şahin şöyle devam etti;

"Ülkemizin doğusunda ve güney doğusunda kalleş terör örgütü canlara kast etmeye ve katletmeye devam ediyor. Onlara buradan sesleniyorum; siz bu ülkeyi belki de hekimlerimizi, eczacılarımızı, siyasetçilerimizi, askerlerimizi, polislerimizi ve kamu görevlilerimizi katlederek korkutmaya çalışıyorsunuz ama unutmayın biz tarihten aldığımız güçle ayaktayız. Bizi yıldıramayacak ve küstüremeyecekler."

"Devlet olarak kararlıyız. Bir avuç çapulcuya pabuç bırakmayız ve bırakmayacağız. Terör bu ülkeden bir gün mutlaka kazınacak. İnşallah bu en kısa zamanda olacak. Biz burada hemşerilerimize bir hizmet noktasını devreye alarak yeni bir mutluluğu paylaşıyoruz ama hekim arkadaşımız otomobiliyle yolda taranarak katlediliyor. Allah belalarını versin."

YANIK VE KESİK ÜNİTESİ GELİYOR

Yanık ve kesik ünitesini devreye almak için çalışmalara başladıklarını aktaran Şahin, KETEM'in kurulma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Şahin, sağlıkçılara yapılan saldırıları da kınadı.

İnegöl'de güzel bir hizmetin açıldığını belirten Kaymakam Ali Akça ise şöyle konuştu;

"Bu yapılanların hepsi insanlarımız için. İnsanlarımızın hayat konforunu ve kalitesini biraz daha ileriye taşımak için. Bu doğrultuda canla başla çalışan ve gayret gösteren doktorlarımızı, hastane yönetimini ve tüm sağlıkçıları tebrik ediyorum."

HASTALARA MORAL ZİYARETİ

Konuşmaların ardından fiziksel ve manevi problemlerin erken döneminde belirlenmesi, tedavi ile acı çekmenin önlenerek hasta ve ailesinin yaşam kalitesinin geliştirilmesini sağlayacak merkezin açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri merkezde yatan hastaları ziyaret etti.