İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti

Platform adına açıklama yapan İHH Başkan vekili Mustafa Aksakaloğlu, Halep'te yapılan katliamlara ve her gün yaşanan bebek ölümlerine uluslar arası kuruluşların sessiz kaldığını belirterek, "Batı, Suriye meselesinde üç maymunu oynamakta, bunun sebebi ise bölgedeki çıkarları. Suriye'yi Rusya'ya bırakan ABD, kuzeyde oluşturacağı terör kantonu ile PKK ve PYD'yi bölgede tutmak istiyor" dedi.

AMAÇ HALEP'İ BOŞALTMAK

Esed rejiminin ve Rusya'nın, Suriye'nin Halep kentine 19 Eylül'den itibaren yaptığı ağır bombardımanda ölü sayısı 425'e yükselirken, bin 334 sivil yaralandı. Enkaz altından çıkan bebek cesetleri yürekleri dağladı. Suriye'de 2011 yılından beri devam eden insanlık dramına dünyanın sessiz kalmasını değerlendiren Aksakaloğlu, "Suriye'de yaşanan katliam 6'ncı yılında ve ölen insan sayısını kimse bilmiyor. Ölü sayısı 500 bini aşmış durumda. İran, Rusya ve Esed rejiminin Halep'e yaptığı saldırıların amacı, orada kalmış insanları göç ettirmek. Halep'i savaşarak kazanamayacağını anlayan rejim, şimdi burada katliam yaparak kentin nüfusunu tamamen yok etmek istiyor" diye konuştu.

DÜNYANIN YÜZ KARASI

Mustafa Aksakaloğlu, "Halep'teki katliam sadece Batı için değil, tüm dünya için yüz karasıdır. Bütün dünyanın gözleri önünde insanlar katledilmeye devam ediyor. Vahşice ve alçakça insanların üzerlerine varil bombaları yağıyor. Suriye'de ölen çocuklar unutulup gidiyor. Halep'te insanlar kendi kendilerine ölmüyor. Esed rejimi, Rusya ve İran'ın desteği ile insanları sistematik bir şekilde katlediyor. Camileri, fırınları, hastaneleri bombalıyorlar. Halep'te doktor kalmadı. Bu hususta Türkiye elinden geleni yapıyor ama bizim hiç durmadan katliamı gündeme getirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.