Magnum dondurmaları neden toplatıyor? Magnum dondurmaları neden toplatıyor?
Belediye Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit ve Adil Kansu, Hacıkara Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

ŞEHİR STANDARDI

Yiğit burada yaptığı açıklamada; “Büyükşehir Yasasının 6360 Sayılı Kanunu ile eskiden köy olarak adlandırılan yerleşim yerlerinin mahalleye dönüştürülmesiyle, yeni mahallelerimizde de şehir standartlarına ulaşılması amaçlanmıştır. Bu kapsamda gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalardan birisi de tretuvar çalışmalarımızdır. Yeni mahallerimizde tretuvar çalışmalarımız başarılı bir şekilde devam ediyor”

“Bu çalışmalar ile köylerimiz toz ve çamurdan kurtarılarak büyük ölçüde vatandaş memnuniyeti sağlanmıştır. Bu çalışmalarda İnegöl’ümüz çok önemli yol kat etmiştir. Uygulamanın başlangıcından bu yana merkeze bağlı birçok yeni mahallemizde uygulama yapılmıştır. Tüm bu çalışmalara ilaveten belediyemizin bütçesinin el verdiği imkânlar dâhilinde yapılan taş ihaleleriyle ilçemize yeni bağlanan mahallelerimiz için toplam 40.000 m2 civarında taş uygulaması öngörülmüştür” dedi.

47 YENİ MAHALLEDE SÜRÜYOR

Etaplar halinde toplamda 47 yeni mahallede yapılacak olan taş ve tretuvar çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Yiğit; “Şu anda bu mahallelerimizden 21’ncisi olan Hacıkara Mahallesinde uygulamalar devam etmektedir. Hacıkara Mahallesinde 2.300 m2’lik taş işi yapım çalışmamız bulunmaktadır. El birliği içinde köylerimizin, belde ve ilçelerimizin sorunlarını çözmeye gayret gösteriyoruz. Bu konuda üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirme gayretindeyiz. İnegöl’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın belediyemizin imkânlarından faydalanması amacıyla çalışıyoruz”

“Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın talimatları doğrultusunda, eski belde ve eski köy diye adlandırdığımız yerleşim yerlerine desteklerimiz tretuvar döşeme çalışmaları ile devam etmekte. Toplamda 47 noktada yapılacak çalışmalarımızın ardından burada yaşayan vatandaşlarımız kış mevsiminde çamurdan, yazın tozdan kurtulacak. Ben çalışmalarımızın hayırlı olması temennisiyle mahalle sakinlerimize saygılar sunuyorum” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.