Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı
KURSTA TANIŞTILAR

AA muhabiri Şaban Kılıçcı’nın aldığı bilgiye göre, Tokatta yaşayan Hacı Hanım ile Kütahyanın Domaniç ilçesinde ikamet eden Mustafa Özdemir, Ankarada üç yıl önce Yeni Mahalle Görme Engelliler Okulundaki bilgisayar kursunda tanıştı.

AİLELERİ EVLİLİĞE KARŞI ÇIKTI

Kurs bittikten sonra bir yıl telefonla görüşen çift, daha sonra evlenmeye karar verdi ancak aileleri buna karşı çıktı. Kendi başlarına yemek bile yapamayacaklarını ileri süren ailelerine kararlı olduklarını ispatlamak için yemek kursuna gittiler. Zor da olsa ailelerini ikna eden çift, 14 ay önce evlendi ve İnegölde yaşamaya başladı.


BEBEKLERİ OLDU

İlçede bir kamu kuruluşunda memurluk yapan Hacı Hanım Özdemir, 10 Aralıkta İnegöl Devlet Hastanesinde 3 kilo 300 gram ağırlığında, 51 santimetre boyunda bir erkek bebek dünyaya getirdi.

İsmail Kerem adını verdikleri bebeği kucaklarına alan çift, dünya gözüyle göremeseler de ona dokunup seslerini işitince en büyük mutluluklarını yaşadığını ifade ediyor.

ÇİFTİN DÜNYASI İSMAİL KEREM İLE AYDINLANDI

Hacı Hanım Özdemir, doğuştan görme engelli olduğunu ve çocukluğunun önemli bölümünün özel yatılı okullarda geçtiğini söyledi.

Anne olmayı büyük bir mutluluk olarak nitelendiren Özdemir,

Çok mutluyum. Böyle bir şeyi hiç beklemiyordum çünkü kan değerlerim çok aşırı düşüktü. Mucize gibi geldi. Bunda da bir hikmet var, biliyorum. Allahtan tek dileğimiz, hayırlı bir evlat olsun. Bize göz kulak olsun. Gözümüz olsun. Oğlumuza İsmail Kerem adını verdik. İsmail, eşimin babasının adı. Keremi de ikimiz seçtik diye konuştu.

25 YAŞINDA GÖZLERİNİ KAYBETMİŞ
Mustafa Özdemir ise görme yetisini 25 yaşında, yakalandığı hastalık nedeniyle kaybettiğini anlattı.

Engelli olduktan sonra hayata küsmediğini, hep mücadele ettiğini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

Gözlerimi kaybetmemin nedenine teşhis koyamadılar. Başta MS dediler. Ondan sonra optik atrofi diye geçti. Bir şekilde sağ gözümde başladı. Yavaş yavaş 8-9 ay içinde gözlerim kapandı. Göz siniri kuruması diye geçiyormuş. Yurt dışında tedavisi var mı hiç bilmiyorum. İmkan varsa tedavi olmak isterim.

“BİZİM GÖZÜMÜZ OLACAK”

Görme engelli olduğumuz için konuşarak eşimle birbirimize bağlanıyoruz. Baba olunca mutluluktan gözyaşlarıma hakim olamadım. Çok şükür çocuğumuz oldu. O bambaşka bir şey. Allaha şükür sağlığı da yerinde. Onun tarifi bambaşka. Allah nasip ederse o bizim gözümüz, elimiz, ayağımız olacak. Çok güzel bir duygu.

İnegöl Devlet Hastanesi yöneticileri de genç çiftin bu mutlu gününde, yalnız bırakmayarak ziyaret ettiler.