KOSGEB GİRİŞİMCİLİK KURSU BAŞLADI

İnegöl Belediyesi, İşkur İnegöl Şube Müdürlüğü işbirliğinde 10'uncu KOSGEB girişimcilik kursunun startını verdi. Bir süre önce duyuruları yapılan ve 106 kişinin başvurduğu kursta, yapılan mülakatlar sonucunda 25 kişinin 4 günlük eğitimi başladı.

32 SAATLİK EĞİTİM

Toplamda 32 saatlik eğitimden geçecek olan girişimci adayları Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi'nde uzman eğitimciler nezaretinde kurslarını sürdürürken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki AK Partili yöneticiler ve İşkur İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk ile birlikte girişimcilik kursu eğitimlerini ziyaret etti. Kursiyerlerle sohbet edip iş fikirlerine ilişkin konuşan Taban, tüm girişimci adaylarına kurs süresi ve iş hayatlarında başarılar diledi.

BURADAN ÇIKACAK HER OLUŞUM ŞEHRİMİZE DEĞER KATAR

Ziyaret sonrası bir açıklama da yapan Başkan Taban,

"Bugün uygulamalı KOSGEB girişimcilik kursumuzu ziyarete geldik. Çok yakın zamanda başvurularını aldığımız ve toplamda 106 kişinin başvurduğunu, yapılan mülakatlar sonucunda da 25 kişilik bir grubun bu eğitimlere başladığını duyurmuştuk. Şuanda da arkadaşlarımızı sınıflarında ziyaret ederek onların düşünce ve fikirlerini almaya çalıştık. Buradan çıkacak her bir oluşum şehrimize değer katacaktır.

Bu bir zenginliktir, beraberinde; istihdamlar, ekonomiye katkıdır, vergidir, velhasıl şehir adına büyük bir kazanımdır. Buraya başvuran arkadaşlarımızı da kutluyorum. Ticaret risktir. İçerisinde kar da zarar da vardır. Ama bu riski almayı göze alan arkadaşlarımız bugün buraya gelerek bu riskleri almışlar. Kendilerini kutluyorum" dedi.

100 BİN TL'YE KADAR DESTEK

Kursa ilişkin bilgilerden de söz eden Taban,

"Burada yaklaşık 32 saatlik bir sürede kurslarını tamamlayacaklar. Bunun neticesinde girişimcilik belgelerini almış olacaklar. Devletimizin destekleri var. Projeleri kabul edilmesi durumunda bu desteklerden de faydalanacaklar. 50 bin TL'ye kadar hibe, 100 bin TL'ye kadar da faizsiz kredi destekleri var ama bu projeleri onaylanması durumunda gerçekleşecek şeyler" diye konuştu.

Emeklilere Sevindirici Haberler: İndirimler, Kampanyalar ve Daha Fazlası Emeklilere Sevindirici Haberler: İndirimler, Kampanyalar ve Daha Fazlası

10. GİRİŞİMCİLİK KURSU

Başkan Taban, İnegöl Belediyesi olarak geçmişte de girişimcilik kursları yapıldığını anımsatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu kursumuz 10'uncu kursumuz. Bunu da İşkur Müdürlüğümüzle birlikte yapıyoruz. İşkur'un bize sağladığı imkanlar ve alt yapıyla yerel yönetim olarak bizler de şehrimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın ekonomiye geçiş yapmaları, yeni yeni alanlarda işler kurmaları adına bu gayretlerimizi ortaya koyuyoruz. Nihayetinde mutlu şehirler mutlu insanlarla gerçekleşir.

Bir de tabi yeni fikir ve düşüncelere ihtiyacımız var. Mobilya şehrimizin lokomotif sektörü ama belki buradaki kurslardan çok yeni fikirler doğacak, alternatif alanlara geçiş yapmış olacağız. İnşallah ben yapılan çalışmanın öncelikle kursiyerlerimize ve şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

İNEGÖL GİRİŞİMCİLERİYLE MEŞHUR BİR ŞEHİR

İşkur İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk ise İnegöl Belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri girişimcilik eğitim programının 25 kişiyle devam ettiğini kaydederek;

"Bunun hemen akabinde 25 kişilik bir program daha yapılacak. Burada 4 gün boyunca 32 ders saatinde elde edecekleri bilgi ve birikimle İnegöl'e 25 girişimci adayı kazandırılmış olacak. Zaten İnegöl bu konuda oldukça hareketli bir şehir.

Girişimcileriyle meşhur bir kent. Türkiye ekonomisine katkıları ortada. Birçok ilin çok daha üzerinde bir potansiyele sahip. Bu tabi İnegöl insanının, ticaret erbabının başarılarıyla ortaya çıkan bir sonuç. Buna önemli katkıları olacağını düşündüğümüz girişimcilik kursumuzu birlikte düzenlediğimiz için İnegöl Belediyesine teşekkür ediyorum. İnşallah İnegöl'e hayırlı olur" açıklamalarında bulundu.