Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman? Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman?
81 ilin 78’ine tur düzenleyen Tur organizatörü emekli öğretmen Ayhan Kalafat, Gezme tutkusunun çocukluktan beri var olduğunu söylüyor.

İNEGÖL, TÜRKİYE’NİN ÖZETİ

Öğretmenlik yıllarında turlar düzenlemeye başladığını anlatan Ayhan Kalafat;

“Öğretmenlik yaptığım sırada arkadaşlarımın desteğiyle tur düzenledim. Emekli olduktan sonra düzenli olarak tur yapmaya başladım. 31 yıldır İnegöl’deyim. İnegöl’ün; bütün köylerini, dağlarını, yaylasını ve her yerini bilirim. İnegöl, Türkiye’nin özetidir ve en güzel yeridir. Çok az kişi dışında bu güzellikleri çok kişi bilmiyor. Sadece şehri biliyor.”

“Yurt içi ve yurt dışına her türlü gezi yapıyoruz. Resmi kimliğimiz var. Sigortalı yola çıkıyoruz. Gezilerimizde mutlaka otel organizasyonu yapılıyor. Araçlarımız turizm belgeli ve yeni araçlardır. Gezilerde rehber mutlaka vardır. Gezilerde sorumluluklarımızı tam olarak yerine getiriyoruz” dedi.

78 İLİ GEZDİ, GEZDİRDİ

81 ilin 78’ine tur düzenlediğini belirten Kalafat şöyle konuştu:

Giderek artan katılımcı kitlesi oluştu. Türkiye’nin Şırnak, Hakkâri ve Siirt dışında bütün illerini gezdim ve gezdirdim. Kendim gezmediğim ve görmediğim yerlere gezi yapmam. Önce mutlaka gider tanırım, gezilecek yerleri bizzat görürüm. Yurt dışında kendim 60 ülkeyi gezme fırsatım oldu. Geçtiğimiz günlerde Hindistan, Nepal, Dubai ve Katar turum oldu.”

DOĞU; KÜLTÜRLÜ VE BİLİNÇLİ

“Turlara; Türkiye’nin her tarafından katılım oluyor. Turlara katılım genelde Bursa merkezden oluyor. Turların başlangıç yerleri İnegöl ile Bursa oluyor. Genel olarak doğu denince olumsuz bir algı var. Ama hiç öyle değil. Doğu; mükemmel, kültürlü ve bilinçli.”

GEZİLERLE ÖĞRETMENLİĞİMİ SÜRDÜRÜYORUM

Güneydoğu Anadolu Bölgesi turu ile 8 ülkeyi kapsayan Balkanlar turunun büyük ilgi gördüğünü açıklayan Kalafat; Karadeniz, Kapadokya, İstanbul ve Edirne turlarının da ilgi gördüğünü söyledi. ‘Bu gezilerle öğretmenliğimi sürdürüyorum’ diyen Ayhan Kalafat, Güneydoğu Anadolu Bölgesi turunda, 7 ayrı bölgenin gezildiğini belirtiyor.

GEZİLERDE KADINLAR ÇOĞUNLUKTA

Gidilecek yerlerin özelliklerini dikkate alarak tur düzenlediğini aktaran Tur organizatörü Ayhan Kalafat,

“Benim turlarım yorucudur ve doyurucudur. Yorulmadan doyulmaz. Zorluk yaşanmadan güzelliğe ulaşılmaz. Gezmek, eğlenmek ciddi iştir. Gezdirmek ve eğlendirmek daha da ciddi iştir. Kısa yani günü birlik ve hafta sonu gezilere gençler katılıyor. Ama gezilere her zaman orta yaş ve üzeri kişiler katılıyor. Gezilerde kadınlar çoğunlukta” diye konuştu.

TURLAR 160 GÜNÜ KAPSIYOR

Nisan ayında Fas gezisi düzenleyeceğini bildiren Kalafat, Turları düzenlerken, senenin yarısını kendine ayırdığını, yılda 160 günü kapsayan tur gününün olduğunu söylüyor.

GEZİ TÜYOLARI

Gezi planı olan vatandaşlara tüyolarda veren Ayhan Kalafat, Yedi göllere son baharda, Karadeniz’e yaz ayında, Güney Doğu Anadolu’ya ilkbaharda ve Doğu Anadolu’ya Haziran ayında gidilebileceğini belirtti.