İnşaatta ara eleman sıkıntısı derinleşiyor... Kentsel dönüşüm için el ele çalışılmalı İnşaatta ara eleman sıkıntısı derinleşiyor... Kentsel dönüşüm için el ele çalışılmalı
İnegöl Belediyesi ile ortaklaşa 2004 yılından bu yana geri dönüşüm konusunda çeşitli faaliyetler gerçekleştiren Er-Ka Atık Yönetimi firması, hizmet kalitesini arttırmaya yönelik yapmış olduğu çalışmalar kapsamında araç filosunu yeniledi.

ATIKLAR AYRI TOPLANIYOR
Yenilenen araçlar ile filoya dâhil edilen sıkıştırmalı toplama araçları düzenlenen tören ile kamuoyuna tanıtıldı. Burada konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ambalaj atıkları için yapılan kapı kapı bilgilendirme eğitimlerinin ardından ambalaj atıklarının halkın desteği ile ayrı ayrı toplandığını söyledi.

BURSA BİRİNCİSİYİZ
2004 yılından itibaren büyük bir titizlikle yürüttükleri ‘Geri Dönüşüm Projesi’ni, araç sayısını artırarak geliştirdiklerini belirten Başkan Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak Bursa ilçeleri içerisinde ambalaj atıklarının ayrı toplanması konusunda ilk sıralardayız. İlçemizde haftanın belirli günlerinde her mahallemizde geri dönüşüm toplanırken, ana caddelerimizde bu işlem her gün yapılmaktadır.”

AYLIK 950 TON AMBALAJ ATIĞI TOPLANIYOR
“2004 senesinden beri İnegöl Belediyesi olarak Er-Ka firmasıyla çalışmalarımız devam etmekte, aylık olarak 950 ton ambalaj atığı toplanarak geri dönüştürülmektedir. 10 yılda alınan mesafe hiçte küçümsenecek bir rakam değildir. Hizmet sınırlarımızın genişlemesiyle birlikte artık daha büyük bir alana hizmet veriyoruz. Tabi bu büyümeye paralel olarak araç ve ekipman sayımızı da arttırmamız gerekiyor.”

ARAÇLARIN MALİYETİ 230 BİN TL
“Geri Dönüşüm ambalaj atıklarını toplamak için 6 adet sıkıştırmalı toplama aracı, 6 adet konteynır sistemli, 4 açık kasa kamyon, ve 2 adet kontrol-denetim aracımızla 18 araçlık güçlü bir ekipmana sahibiz. Bu Toplama çalışmalarımızda kullanılan araçlarımız yenilenmiştir. 4 adet olan sistemli sıkıştırmalı toplama aracı 6 ya çıkarılmıştır. Alınan iki yeni aracın maliyeti 230 bin TLdir” diye konuştu.

GÜNLÜK 40 TON ATIK
Er-Ka Atık Yönetimi olarak 2004 yılından itibaren 10 yıldır İnegöl Belediyesine hizmet verdiklerini belirten Çevre Mühendisi Merve Haraslı ise “2009 yılında İnegöl Belediyesi Ambalaj Atıkları Yönetim Planının onaylanmasıyla çalışmalarımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca da resmiyet kazanmıştır. İnegöl Belediyesi ambalaj atıkları toplama çalışmalarımızı 48 kişilik personelimizle toplamda 6 adet sıkıştırman sistemli ve 400 adet 1 m3 lük ambalaj atıkları toplama konteynırı ile günlük 40 ton atık toplayarak yürütmekteyiz”

KALİTELİ VE SORUNSUZ HİZMET
“Daha kaliteli, verimli ve sorunsuz hizmet vermek adına yatırımlarımızı sürdürmeye devam etmekteyiz. Son zamanda 2 adet yeni Mitsubishi markalı sıkıştırmak sistemli ambalaj atığı toplama araçlarımızı da araç filomuza eklemiş bulunuyoruz. Yeni araçlarımızın çevre dostu motorlu olmalarına da özen gösterdik. Şirketimiz kendini günden güne geliştirmektedir. Eksik olduğumuz noktalarımız elbette ki bulunmaktadır, bunları en kısa zamanda sıfıra indirgemek önemli olandır” dedi.

ŞİKÂYETLERE ANINDA ÇÖZÜM
18 araçla hizmet verdiklerini belirten Merve Haraslı, “Er-Ka Atık Yönetimi olarak 6 adet sıkıştırman sistemli, 6 adet konteynır sistemli, 4 adet açık kasa kamyon ve 2 adet denetim aracı olmak üzere toplamda 18 adet araç ile hizmet vermekteyiz. Araçlarımız ise GPRS sistemiyle takip edilmektedir. Şirketimize yapılan aramalar kayıt altına alınarak şikâyetler giderilmektedir” ifadelerini kullandı.

SANAYİ ÇALIŞMALARI
Belediye çalışmalarının yanı sıra sanayi çalışmalarından da söz eden Haraslı,

“Er-Ka Atık Yönetimi olarak İnegöl sınırları içerisindeki firmalara 6 adet konteynır sistemli aracımız ve 150 adet 16 m3 ve 32 m3 lük konteynırlarımız ile atık yönetimi konusunda entegre hizmet veriyoruz. Ambalaj Atıkları, Tehsiz Atıklar ve Tehli Atıklar konularında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca verilmiş lisanslarımız mevcuttur. Bunun yanı sıra 70 adet firmaya Çevre Görevlisi Danışmanlığı konusunda hizmet vermekteyiz. Firmaların Çevre Kanunu çerçevesinde tüm yükümlülüklerini 6 kişilik Çevre Mühendisi arkadaşımızla yürütmekteyiz” dedi.