10 GENÇ HASTANELİK OLDU
İnegöl’de Cuma gecesi yaşları 15 ile 30 arasında değişen 10 genç kullandıkları bonzai maddesi sebebiyle hastanelik oldu. Gün içinde acil serviste birçok bonzai vakası yaşanırken, 31 yaşındaki S.E. bonzai nedeniyle yoğun bakıma alındı.

YOĞUN BAKIMA ALINDI
Edinilen bilgiye göre. Mahmudiye Mahallesi Yaman Sokak’ta yerde yatan S.E.’yi gören mahalle sakinleri durumu polise ve 112 Acil servis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri bilinci yerinde olmayan S.E.’yi ilk müdahalenin ardından İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine kaldırdı. Talihsiz genç burada yapılan tedavisinin ardından yoğun bakım ünitesine alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

EYLEM PLANI HAZIRLANMALI
Şu an sentetik uyuşturucu madde bonzai ile Emniyet’in çalışmaları bulunuyor. Birçok eve baskın düzenleyen Emniyet, satıcıları adalete teslim ediyor. Fakat ilçe halkı Kaymakamlık ve Belediye başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları, siyasi konularda bir araya gelen, ortak bildirilen yayınlanan STK’lar, İnegöl’ün yeni Kent Konseyi’nden acil eylem planı bekliyor.

MÜDAHALE EDİLMELİ
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın Son günlerde uyuşturucudan hastanelik olanların sayısında artış var. Bir günde 10 civarında gencimiz bonzaiden hastanelik oldu. Ambulanslarımız ve emniyet ekiplerimiz olaylara yetişmekte zorluk çekiyor. Yetkililerimizden derhal müdahale istiyorum. Artık bu iş çığırından çıktı dedi.

ACİL SERVİSİN CAMLARINI KIRDILAR
Uyuşturucudan fenalaşıp acil servise getirilen gençleri normal hastalarla aynı ortam da muayene etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Aydın, Sağlık çalışanları ile emniyet ekiplerimiz bu muayene sırasında zor durumda kalıyor. Uyuşturucu kullanan gençler acil serviste küfürler edip, çevreye zarar verebiliyor. Geçtiğimiz günlerde acilin camlarını kırdılar. Diğer hastalar mağdur olup acil servisi terk ediyor. Yetkililerden rica ediyorum, bu meseleye acilen çare bulsunlar diye konuştu.

FARKLI BİRİM OLUŞTURULMALI
Uyuşturucu kullanan gençler için farklı birimin oluşturulmasını isteyen Aydın, Alkol ve uyuşturucu komasına giren insanlarımız için ayrı bir birim kurulmasını, ayrı sağlık çalışanı ve ayrı güvenlik gücü ekibi görevlendirilmesini istiyorum. Gerçekten normal hastalarımız artık bu durumdan mustarip. Tedavilerini yarıda bırakıp gidenler oluyor. Sağlık çalışanlarımız da artık bu tür olaylardan şikayetçi. Bir an evvel İnegöl Kaymakamlığını, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yönetimi ile savcılığı göreve çağırıyorum. Cezalar caydırıcı olsun. Bir günde 10 kişi hastanelik oldu. Bir an önce çözüm istiyoruz. Gerçekten imdat diyoruz. İnegölde AMATEMin kurulma imkanı yok, ama ufak bir birim oluşturulabilir. İlk tedavi yeni açılan birimde yapılır, sonrasında Bursaya sevk olur dedi.